【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
做左成年一直係150lbs左右
但係好明顯增肌減脂左 夠做

body fat由幾多降到幾多??
以你經驗減脂個part來講跑步還是做HIIT 有效D?

巴打 唔好咁著重睇body fat
我係瘦底人本身body fat都唔高 未開始操有skinny fat既問題
我增肌減脂一直都係做負重訓練
做過Weight training就唔想做咩hiit cardio
我平時返工前會去gym房玩一個鐘,但收好夜,影響瞓覺時間。有冇啲咩supplements 有幫助

唔明 你係想幫你咩
另外我平時無自己煮咁多餐 出街食飯唔會知道啲野熱量係幾多,起碼唔同地方唔同煮法
我驚唔夠卡路里就不如係咪都食下啲gainer?
如果吸收得太多最多之後減返啲脂肪
咁做啱唔啱

有時好怪 明明體重body fat都係咁上下
有時線條會出d
有時會腫腫地

講緊一訓醒果陣

已經唔理body fat幾多(好似係9%定8%
操得夠應就減到脂
利申為食唔戒口

你唔好講操得夠就減到脂啊
生理營養學上話比你聽唔洗事實
同好易會影響到努力減緊肥既朋友仔
跑10公里先減800卡左右
我一個麥樂雞餐加豬柳蛋加大飲zero
已經千幾卡 咁一日跑廿公里都好難減一kg
唔戒口都減到睇黎你既為食同其他大隻仔仔既大食唔一樣
又或者你係xmen 淨係吸蛋白 唔吸脂肪 食澱粉血糖唔會上升
但咁樣可能你係有其他問題lo
我平時返工前會去gym房玩一個鐘,但收好夜,影響瞓覺時間。有冇啲咩supplements 有幫助

唔明 你係想幫你咩

肌肉流失,影響增肌方面
另外我平時無自己煮咁多餐 出街食飯唔會知道啲野熱量係幾多,起碼唔同地方唔同煮法
咁做啱唔啱

Gainer真係唔係人人岩食
你驚唔夠9成都係驚蛋白唔夠
好小人會為脂肪澱粉吸收得唔夠
因為香港餐廳多數重油多飯
與其係咁不如你覺得唔夠果日飲下casein(蛋白) 好過gainer啦
曬時間減脂不如慢慢一路增基仲好
心急食唔到熱豆腐

唔明 你係想幫你咩

肌肉流失,影響增肌方面

食多啲蛋白質減慢流失

唔明 你係想幫你咩

肌肉流失,影響增肌方面

Bcaa
如果你鍾意操完飲whey 咁通常whey都有bcaa

呢類堅果可以係邊買?
瘦撚想返工個陣食一兩粒

優品180 價真賤都有
勁~~~~~~~好食
好食都我食到勁多胃氣
瘦撚包你食到變肥佬
咁做啱唔啱

與其係咁不如你覺得唔夠果日飲下casein(蛋白) 好過gainer啦
心急食唔到熱豆腐

明白,因為我上網睇bulk唔到係因為唔夠碳水化合物
另外我有whey protein,食食下發覺瘦左,好似再食會搞到再瘦啲咁
咁做啱唔啱

心急食唔到熱豆腐

另外我有whey protein,食食下發覺瘦左,好似再食會搞到再瘦啲咁

1份蛋白質配2-3份碳水咁食
咁做啱唔啱

心急食唔到熱豆腐

1份蛋白質配2-3份碳水咁食

1g蛋白質配2-3g碳水先啱

唔明 你係想幫你咩

肌肉流失,影響增肌方面

試下creatine coffee free

有時好怪 明明體重body fat都係咁上下
有時線條會出d
有時會腫腫地

講緊一訓醒果陣

已經唔理body fat幾多(好似係9%定8%
操得夠應就減到脂
利申為食唔戒口

你唔好講操得夠就減到脂啊
生理營養學上話比你聽唔洗事實
同好易會影響到努力減緊肥既朋友仔
跑10公里先減800卡左右
我一個麥樂雞餐加豬柳蛋加大飲zero
已經千幾卡 咁一日跑廿公里都好難減一kg
唔戒口都減到睇黎你既為食同其他大隻仔仔既大食唔一樣
又或者你係xmen 淨係吸蛋白 唔吸脂肪 食澱粉血糖唔會上升
但咁樣可能你係有其他問題lo

sor!!
睇黎我都啲天生技都唔差
其實creatine係訓前定訓後食?
新手無方向 點搞

https://t.me/gyhxhaj

不如你自己開一個 post 搵客啦

agger

想問你成日sale自己 一個月搵到幾多 (無惡意,真心想問)

Sale自己? sell自己?
唔多呀呢排溫exam無乜人夾到時間

得罪講句依到大把人FIT過你都未sell自己啦
其實creatine係訓前定訓後食?

做前吔

https://t.me/gyhxhaj

不如你自己開一個 post 搵客啦

agger

想問你成日sale自己 一個月搵到幾多 (無惡意,真心想問)

最fit果個先教得咁咪無競爭囉個社會
有人鐘意做有人鐘意教

玩多幾年gym,讀番個証書先出黎教,阿豬阿狗都出黎教做教練

agger

最fit果個先教得咁咪無競爭囉個社會
有人鐘意做有人鐘意教

玩多幾年gym,讀番個証書先出黎教,阿豬阿狗都出黎教做教練

巴打你係tg gp?

無入group,不過純粹路過睇唔過眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞