【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
其實你地gym完會唔會即痛
我朝早做關係啦
做完都已經開始痛
夜晚就黎料

以前做完都係訓醒格一晚先黎料

即痛多數係拉傷
分享下back day routine
熱身+heavy compound movement + endurance +burnout 補尾

咁咁凍又岩岩起身就係熱一熱身叫醒肌肉

做到無力/15下以上 1set過

跟住黎3個heavy 野 ,每組我就抖2分鐘到

以下所有動作都用b grip法

第一個玩引體

話明heavy野就緊係加重,務求做到3-6下力竭
3組

跟住係t bar row

跟住

企坐都好啦 企果部唔夠餅換左機
最緊要做果陣要比力個背 谷實做 即係用背出力

跟住單手動作 15x4

我會放大d個range of motion
向前拎多d 收到盡果陣再向後壓
最後果set 做到力竭

跟住做機無乜好分享了

廢事比人屌 利申番先呢個係針對番闊背延伸向前格甩底個尖頭較高既部分

我都勁鐘意玩引體
可惜成日唔夠力 其實要玩幾多下同set先夠

Agger
引體同 triceps dip 呢啲用body weight 既動作真係成效大好多

Pull up 一野爆上 再比力頂上少少 慢慢落返落個種逼壓感爽到

講到屌西咁

一野屌到最入咁款講到
有冇人正係用啞鈴操
唔用機操

Me
其實你地gym完會唔會即痛
我朝早做關係啦
做完都已經開始痛
夜晚就黎料

以前做完都係訓醒格一晚先黎料

即痛多數係拉傷

堅係即痛 都幾個月
係谷/按先痛

似舊傷 , 我左手前臂個窩位都係咁 , 做二頭netgative 果拉到 , 不過唔影響 workout 就無乜理
想問下各位師兄
我開始做gym4個幾月
頭一兩個月feel到肌肉有明顯增大
之後好似無太大明顯變化
所以想問下應該要點改善
另外想轉飲whey protein 想問下邊隻牌子既vanilla味係好飲
之前試過true mass既vanilla味覺得麻麻地
感謝各位師兄
分享下back day routine
熱身+heavy compound movement + endurance +burnout 補尾

咁咁凍又岩岩起身就係熱一熱身叫醒肌肉

做到無力/15下以上 1set過

跟住黎3個heavy 野 ,每組我就抖2分鐘到

以下所有動作都用b grip法

第一個玩引體

話明heavy野就緊係加重,務求做到3-6下力竭
3組

跟住係t bar row

跟住

企坐都好啦 企果部唔夠餅換左機
最緊要做果陣要比力個背 谷實做 即係用背出力

跟住單手動作 15x4

我會放大d個range of motion
向前拎多d 收到盡果陣再向後壓
最後果set 做到力竭

跟住做機無乜好分享了

廢事比人屌 利申番先呢個係針對番闊背延伸向前格甩底個尖頭較高既部分

我都勁鐘意玩引體

Agger
引體同 triceps dip 呢啲用body weight 既動作真係成效大好多

Pull up 一野爆上 再比力頂上少少 慢慢落返落個種逼壓感爽到

講到屌西咁

一野屌到最入咁款講到

笑撚死 唔講唔覺
想問下各位師兄
我開始做gym4個幾月
頭一兩個月feel到肌肉有明顯增大
之後好似無太大明顯變化
所以想問下應該要點改善
另外想轉飲whey protein 想問下邊隻牌子既vanilla味係好飲
之前試過true mass既vanilla味覺得麻麻地
感謝各位師兄

味道就一定係Allmax
4 個月換下動作啦 有無加重

係咪樓上師兄講個隻allmax isonatural whey protein?
我都係keep住個幾組動作 但重量就有加到
有冇人正係用啞鈴操
唔用機操

Me

只用barbell/dumbell/TRX/body weight
剩係操7個多關節動作,squat, deadlift ,bench press , chin up , T bar row , T bar shoulder press /dip ,shoulder press
TRX操core

我都勁鐘意玩引體

Agger

講到屌西咁

一野屌到最入咁款講到

笑撚死 唔講唔覺

果種感覺

痴線
咁凍起身去做gym即刻升格做極限運動

記得前年 3 度跑步去 gym , 感覺好正喎 , 其實做運動黎講, 10 度唔係真係好凍啫

之前日日做muscles mass都係37.5左右
考試呢排一星期3-4次 抖多左 立即生肉

你好輕喎,巴定絲

之前日日做muscles mass都係37.5左右
考試呢排一星期3-4次 抖多左 立即生肉

你好輕喎,巴定絲

無嘢啦眼殘睇錯
physical是咪一個人去做到140一個月
諗左幾日怕佢執

慢慢諗 , 有人諗買個啞鈴都諗半年
有無人去過荃灣間新開anytime睇過 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞