【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
覺唔覺得做gym戴手套既男人係垃圾?
1.季候鳥
2.拿型

唔會理人,但係我爛哂手

有啲男人係受傷/避免受傷所以戴手套
但如果因爲唔想起浸 垃圾

利申:絲打戴手套 保護隻手仔滑滑 垃圾

手仔滑滑 好打意唷~
1.季候鳥
2.拿型

唔會理人,但係我爛哂手

有啲男人係受傷/避免受傷所以戴手套
但如果因爲唔想起浸 垃圾

利申:絲打戴手套 保護隻手仔滑滑 垃圾

手仔滑滑 好打意唷~

女仔戴冇乜野
但唔戴會覺得好吸引
Btw 戴左有機會影響grip power
所以戴開既手足試下唔好戴
會有好啲preformance
1.季候鳥
2.拿型

唔會理人,但係我爛哂手

每兩星期剪一剪d枕
Fac又多一個受害者
比人圍住喊曬口咁打電話

有無幫手報警
有冇師兄想收購2.5kg myprotein chocolate nut flavour whey protein
開左飲左一杯 隻味唔岩我
https://t.me/raymond66
有興趣嘅tg我 平啲放

$100排

排?
其實 YOGA 啲入門班貴唔貴 ? 多唔多男人學 ?

我上小型studio 接近半年,淨係見過2次男人上,有個應該係陪老婆試堂,大型centre應該會多男人d

basic其實好平,最近問fd先知大型yoga centre任玩計番條數重平過小型studio,所以可以去試堂順便格價
有冇巴絲係Skinny fat可以請教下?
如果一星期3日做hiit/trx減肥, 3日做body weight training增肌岩唔岩?

利申: 新手求教

今日第一次check inbody, bmi正常, 平時d人成日以為我瘦,
睇到body fat真係嚇到個心離一離, 雖然不嬲知自己唔算瘦,
但冇諗過自己body fat有成26, 同埋新陳代謝好慢

飲食如何?
瘦底脂肪多,亂咁食野?

我飲食平時算清架,inbody check到我基礎代謝得1200卡路里,而我個身型suppose係要有1400

早餐:Skimmed milk/低糖豆漿/維他奶麥皮,加麥面包
午餐帶飯:紅米飯加各式蔬菜炒豬肉 (有1,2日出去食)
晚餐:一大碗滾湯(應該衰呢樣,都好咸下),半碗紅米飯,蒸魚/炒菜/豬肉
阿媽煮野比較咸,我以為自己早午餐都夠清

標準身型既女仔無刻意減脂通常25-27%
留意番減脂唔等於一般人講既減肥
你淨係諗住減肥 唔食番protein 會減埋肌肉
最後percentage一樣無變 只係個人縮左水
Inbody其實唔係好準 睇身型就得

如果我想體脂減到20%同減吋數,係咪集中weight training,間唔中做埋hiit/trx之類?
上網做左功課話skinny fat做cardio冇用

我肌肉都好少,平時有做yoga有時要用肌力既動作都會差d,同埋脂肪分佈勁唔平均,主要集中哂下身,應肥既地方又唔肥

yoga 根本係肌力運動 , 尤其對 core 特別要求高

Fly yoga就係
Stretch yoga邊忽有肌力
同埋yoga根本練唔到屌鐵既肌肉出黎

睇番邊類型既yoga,有d要有肌力先會做到,唔會震震下,但當然冇可能練到大隻佬肌肉
其實 YOGA 啲入門班貴唔貴 ? 多唔多男人學 ?

我上小型studio 接近半年,淨係見過2次男人上,有個應該係陪老婆試堂,大型centre應該會多男人d

basic其實好平,最近問fd先知大型yoga centre任玩計番條數重平過小型studio,所以可以去試堂順便格價

憤怒已經蒙蔽左你地雙眼

個tg你朋友?
係咪要我貼我地對話出嚟?睇下係咪真係你朋友?

曲線下姐
巴打你咁正義都會扮野黎起我底啦係咪先

Anyway我就唔想嘈既 你地講完呢個問題我都無再po tg
但上面件事 (係事,唔係人)
係佢想搵人一齊做
我都想有fd係fac一齊玩下
於是就擺低contact 啦

搵客咪認,柒左咪唔好出聲咪算
搵食就好平常,不過手法就好戇鳩

新手 高抬貴手block jor 我

你收嗲啦 男人老狗師師縮縮 死廢柴
Block左你廢事眼怨
如果一星期3日做hiit/trx減肥, 3日做body weight training增肌岩唔岩?

今日第一次check inbody, bmi正常, 平時d人成日以為我瘦,
睇到body fat真係嚇到個心離一離, 雖然不嬲知自己唔算瘦,

飲食如何?
瘦底脂肪多,亂咁食野?

我飲食平時算清架,inbody check到我基礎代謝得1200卡路里,而我個身型suppose係要有1400

早餐:Skimmed milk/低糖豆漿/維他奶麥皮,加麥面包
晚餐:一大碗滾湯(應該衰呢樣,都好咸下),半碗紅米飯,蒸魚/炒菜/豬肉

如果我想體脂減到20%同減吋數,係咪集中weight training,間唔中做埋hiit/trx之類?

我肌肉都好少,平時有做yoga有時要用肌力既動作都會差d,同埋脂肪分佈勁唔平均,主要集中哂下身,應肥既地方又唔肥

Fly yoga就係

Yoga係哲學,有陰有陽,唔一定等於stretching
Fly係近代演變出黎既新玩法,唔傳統
Core好多瑜珈動作都會用到,尤其係倒立/ 平衡式子
唔明點解一提起Yoga就俾人覺得係拉筋堂
又唔可以話無屌鐵肌肉就等於無用肌力吧

飲食=休息>>>>>>>>訓練
妳介唔介意講下自己本身啲飲食同生活習慣先

食野冇乜特別 通常晏就求其煮個麵 夜晚有時白烚雞胸同菜有時出街食
生活習慣就夜睡早起

夜瞓早起盡可能唔影響日常工作嘅情況下改,因為夜瞓影響身體復原
食麵嘅意思係公仔麵?

我都知夜訓唔好 改緊
有時公仔麵 有時烏冬

公仔麵好肥架
烏冬會好d

我知呀介緊 有時真係貪方便求其煮啲野食
有啲咩又方便又唔肥

蕃薯、薯仔、通粉、麥片⋯都好易整好方便

公仔面係痴線...550卡一個
又唔飽
我就鍾意食超力米粉

飲食如何?
瘦底脂肪多,亂咁食野?

Fly yoga就係

我睇過啲片 , 發覺yoga 個平衡技巧好高 , 但平衡之前對肌力要求都唔細 , 我個 CORE 叫做做到龍旗都應付唔到啲簡單嘅手撐動作

可以係黃埔既
我突破唔到兩餅bench想搵人幫幫手

https://t.me/gyhxhaj

去過一次九龍灣
本身住荃灣 去開荃灣 去過旺角同荔枝角
岩岩續會可以去哂啲分店 邊到想去玩下

荃灣個場如何?

做左1年都係到做 老實講 唔夠玩 不過勝左人少成日包場

點樣唔夠玩法? 心郁郁想Join P記 大學gym rm同康文成日都太多人 又少機

唔夠就唔夠 即係你見人地係p記有既好多都無
得九龍灣見得下人

今日去完荔枝角 都幾好 講機夠 其實香港好多場都冇外國一半咁多 背黎黎去去都係lat pull down 自己再玩 barbell or dumbbell roll/lull over 外國個啲操背機好正好羨慕

不過荔枝角啲鏡同燈好撚natty 好想影相J下自己 不過驚比人見到冇影

Fly yoga就係

我睇過啲片 , 發覺yoga 個平衡技巧好高 , 但平衡之前對肌力要求都唔細 , 我個 CORE 叫做做到龍旗都應付唔到啲簡單嘅手撐動作

又或者可唔可以話,練到肌耐力,但對練肌肥大既功效唔係好大(始終係自身體重,無加負重)

https://t.me/gyhxhaj

去過一次九龍灣
本身住荃灣 去開荃灣 去過旺角同荔枝角
岩岩續會可以去哂啲分店 邊到想去玩下

荃灣個場如何?

做左1年都係到做 老實講 唔夠玩 不過勝左人少成日包場

點樣唔夠玩法? 心郁郁想Join P記 大學gym rm同康文成日都太多人 又少機

唔夠就唔夠 即係你見人地係p記有既好多都無
得九龍灣見得下人

今日去完荔枝角 都幾好 講機夠 其實香港好多場都冇外國一半咁多 背黎黎去去都係lat pull down 自己再玩 barbell or dumbbell roll/lull over 外國個啲操背機好正好羨慕

不過荔枝角啲鏡同燈好撚natty 好想影相J下自己 不過驚比人見到冇影

同埋matrix啲機械真係好垃圾
1.季候鳥
2.拿型

習慣唔戴
同舊鐵融為一體嘅感覺好正

手已起哂浸
想問下你地通常一次食幾多條雞柳
一條有無10g protein?
粉麵檔淨食(無麵)
牛肉牛腩牛筋,揀邊樣好?

利申:一星期三餐,同同事食

全部要曬
Btw 點解要無麵既?

Cut carbs 所以唔食麵
揀邊樣好

Fly yoga就係

又或者可唔可以話,練到肌耐力,但對練肌肥大既功效唔係好大(始終係自身體重,無加負重)

肌耐力?Sure有效練到肌耐力?

做瑜珈係有肌力成份,但個絲打話自己做啲動作唔夠肌力呀,可能佢一路練落去可能會練到肌肉既
但做完weight training再去做番瑜珈一定可以快啲做到啲動作囉

好多練得大隻既女仔都有做瑜珈,但係係練大隻+瑜珈,唔係做瑜珈所以大隻

講多句 瑜珈係以前係一種修練方法
話練陰陽都只係瑜珈其中一範
宜家既瑜珈通常只係興趣班性質 無左精神方面既修練

飲食如何?
瘦底脂肪多,亂咁食野?

Fly yoga就係

我話stretch yoga class無 無話yoga無

Yoga係古代修練方法,現代變左哲學?
第一次聽人學瑜珈話瑜珈係哲學
粉麵檔淨食(無麵)
牛肉牛腩牛筋,揀邊樣好?

利申:一星期三餐,同同事食

全部要曬
Btw 點解要無麵既?

Cut carbs 所以唔食麵
揀邊樣好

唔食麵食咩 河粉好肥
成日間唔時有日會無屎痾
自問食得好清淡,日日屋企飯,食夠碳水蛋白脂肪又有水果菜乜乜乜,每個星期三日workout都會間唔時有日無屎黎

想問有無清都係咁...
估唔到大家對yoga既討論咁熱烈
Yoga係有修練心靈既部分,不過樓上都講得岩
而家演變到似係上興趣班,集中Yoga哲學同心靈部分係偏少
yoga對肌肉柔軟性應該有d用,唔洗咁硬住一舊

不如番正題,黎緊會去pf同ff試堂,新手第一次試堂有咩要注意?
成日間唔時有日會無屎痾
自問食得好清淡,日日屋企飯,食夠碳水蛋白脂肪又有水果菜乜乜乜,每個星期三日workout都會間唔時有日無屎黎

想問有無清都係咁...

我食唔少穀物 , 日日定時一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞