【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
未做過gym既新手 169cm 55kg
抽極都抽唔到個健身證 諗住落樓下會所做住先
我想練大同橫d個上身 同埋踢開波想做下隻腳
應該要點做

利申:手臂幼到仆街 個胸同港女差唔多

跟住網上果d 28天新手健身得唔得

都唔知你講果隻28天係乜?係咪類似果啲七日減十斤果啲野,健身講座俾你附碌抽到都無用啦

http://www.gymbeginner.hk/2017/11/28/健身新手28天訓練計劃/
依個

啲動作唔係唔得 , 不過從新手角度 , 呢啲PLAN 做三日已經會放棄

我都係跟呢個網
因為我屋企樓下會所做
貪無乜人
又有齊佢果啲機
利申做左三個月
想問下一對可調式啞鈴+一個引體上升架
夠唔夠晌屋企操背
冇時間出去做
但見啞鈴操背既動作黎黎去去都係果幾個

如果BODY唔太高大 , 同門框夠闊 , 用門撐做引體會簡單啲

依隻之前有
係好穩陣
不過門框唔水夠闊變左練手力多
依家買左勾住門框果款

有走廊就咁樣撐係最好

鈎住門框嗰種安全啲

我屋企無一隻門用到鈎住門框嗰種
講起MYprotein差,我飲咁耐又好似無乜作用
D奶多泡過老人家D尿

個人感覺 ON 同 BPI 最好 , 口味就 muscletech 同 ALLMax 最好飲
D奶多泡過老人家D尿

個人感覺 ON 同 BPI 最好 , 口味就 muscletech 同 ALLMax 最好飲

飲開on gold standard whey,係OK易入口,味道唔錯
但最近轉左都係ON既Platinum Hydrowhey,見好似成份再好D就試下
不過唔知點解同樣係ON牌,但難飲勁多頂
D奶多泡過老人家D尿

飲開on gold standard whey,係OK易入口,味道唔錯
但最近轉左都係ON既Platinum Hydrowhey,見好似成份再好D就試下

話時話 , on gold standard whey 印住 isolate 究竟係咪即係 isolate whey?

想問下一對可調式啞鈴+一個引體上升架
夠唔夠晌屋企操背
冇時間出去做
但見啞鈴操背既動作黎黎去去都係果幾個

如果BODY唔太高大 , 同門框夠闊 , 用門撐做引體會簡單啲

依隻之前有
係好穩陣
不過門框唔水夠闊變左練手力多
依家買左勾住門框果款

有走廊就咁樣撐係最好

鈎住門框嗰種安全啲

我屋企無一隻門用到鈎住門框嗰種

屋企exactly 嚟支係淘寶買,好穩陣
200磅人士都冇問題
各位巴打可以推薦關于健身既ig?。 例如教你每個動作點做得標準 最好有中文。
165 51kg瘦撚年幾前買咗對20kg啞鈴喺屋企做 平時喺屋企做8kg都感受到力度 但尋日第一次去健身室做唔知係咪試完一輪機先去玩啞鈴 玩6kg都有啲辛苦 同埋個胸出唔到力要借力做
想問下係咪一開始用機練下個感受度同重量先再試下用啞鈴做會好啲 因為啞鈴做8kg都有啲手震唔夠定

永遠做free weight先,因為你做機做力竭咗做free weight無咁好姿勢

中佬兄講得岩,操野來講盡量都係free weight行先,最後先埋機扯埋最後個少少,做到力竭
但如果講你係真·新手,我個人經驗覺得頭一排(可能gym頭一兩個月)可以唔掂free weight住
玩下機,拎個肌肉感受度,學習正確發力同練一練番少少肌力基礎先
咁樣再去做free weight好似會好少少,拎對10磅去推胸好似有點那個 有少少基礎先去玩好似好d,太輕有時你都未必感受到
但手震,對手搖來搖去好似平衡唔到咁好正常,我開頭由機轉玩free weight都係咁 呢樣要你平衡既自由軌跡動作就係free weight既好處
只係未習慣姐一時間,學習穩定成個人核心,玩多幾次就ok

做完機做free weight都得,咁free weight唔洗玩咁重,冇人spot都冇咁危險

其實做咩先都得,不過最緊要知道自己前因後果
D奶多泡過老人家D尿

話時話 , on gold standard whey 印住 isolate 究竟係咪即係 isolate whey?

D糖呀fat都唔少喎同其他iso黎比
不過是鳩但啦咪又係要蛋白質姐

唔少咩?每個serving 糖less than 1g
fat 1g 咋喎
係鈉唔知點解特別高 成210mg...咸死人咩
D奶多泡過老人家D尿

D糖呀fat都唔少喎同其他iso黎比
不過是鳩但啦咪又係要蛋白質姐

唔少咩?每個serving 糖less than 1g
fat 1g 咋喎
係鈉唔知點解特別高 成210mg...咸死人咩

肌肉運動時鈉可以防止抽筋
D奶多泡過老人家D尿

仆街 仲入左三袋
D奶多泡過老人家D尿

仆街 仲入左三袋

平少少幫你收咗佢:p

有冇巴打食過依隻creatine 有咩評價
有冇人要睇 Jackie
有冇人睇 Jackie
今日做背做到第3組右手夠力,左手唔夠力做落去.
咁我係咪應該右手停止做落去?
應該要點做

都唔知你講果隻28天係乜?係咪類似果啲七日減十斤果啲野,健身講座俾你附碌抽到都無用啦

http://www.gymbeginner.hk/2017/11/28/健身新手28天訓練計劃/
依個

啲動作唔係唔得 , 不過從新手角度 , 呢啲PLAN 做三日已經會放棄

新手頭一兩星做下掌上壓 平板 果d簡簡單單會唔會仲好
有時叫佢地做啞鈴反而驚佢地肌肉拉親
應該要點做

依個

除非做開運動 , 新手咁樣跟做一日應該有4-5日痠痛

依個

除非做開運動 , 新手咁樣跟做一日應該有4-5日痠痛

新手一定做唔晒個PLAN
鳩鳩地流

我覺得參考下都唔錯 因為依家開頭玩真係唔知邊啲機打邊啲機同埋點解用 我依家都唔知leg extension同 leg curl係咪可以同一部機set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞