【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區7

992 回覆
4 Like 5 Dislike
想減肥 有肚腩
係咪慢跑最好?
慢跑10~15分鍾都扯晒蝦

我都係啊巴打
我1km 8-9分鐘 跑到1.5km 左右就冇氣 我每次有都有app mark低 跑咗1個月都未有改善 努力中

咁慢跑咁短就冇氣,你心肺功能好撚差喎

入gym房玩太空漫步先啦
想減肥 有肚腩
係咪慢跑最好?

我都係啊巴打
我1km 8-9分鐘 跑到1.5km 左右就冇氣 我每次有都有app mark低 跑咗1個月都未有改善 努力中

入gym房玩太空漫步先啦

記住用腳踭黎發力
或者去游水當做有氧,impact冇咁大,叫做容易上手嘅

btw 康仔啲暖水池唔係真係暖,係涼涼哋,唔係太暖嘅話游兩游會中暑
呢隻粉做緊特價$530

呢隻好飲嗎ching?
來緊想買ON個隻hydrowhey,有無巴打有包膠抵唔抵屌?

張繼聰好似飲呢隻 有次撞過佢

巴打係指放圖個隻定我講on個隻???
想減肥 有肚腩
係咪慢跑最好?

我都係啊巴打

我一開始係用鼻呼吸嘅 之後跑咗10分鐘度就要用口呼吸 是咪我太垃圾
183cm 74kg
呢隻粉做緊特價$530

呢隻好飲嗎ching?
來緊想買ON個隻hydrowhey,有無巴打有包膠抵唔抵屌?

本地鋪買既話on最抵飲架啦
好味就allmax whey

THX BRO
想問多樣,都係本地鋪買既話,有無邊隻pre workout推介?
最近番左份勞力工,收工好累無乜精神操,想試下

Why not go iherb? 你買奶同pre 送埋上你到又平
Preworkout 睇你幾時做gym多 夜晚4點後既唔建議你買有caffeine 既
同埋你去bcshop問佢都係sell你 allmax既product先 which is :H vol
我就覺得可以試下c4系列 ,vapour x5 ,

iherb平好多咩?我睇佢個網同我之前去bcshop買好似差唔幾
我收工去到,大約晚上8點幾先操
google左c4 pre workout,d味咁怪既 咩冰爽藍拉茲味,櫻桃酸橙汽水味,西瓜味..
同蛋白粉個d味差咁遠既,知唔知邊隻易入口d

係咁架
Iherb平好撚多喎清

係咩,因為我見我而家飲緊隻on 100%whey gold standard 係bc買好似$46x~$47x
係iherb個網睇又係$47x,差唔多咁
咁可唔可以分享咩味易入口d??好驚中伏

呢隻好飲嗎ching?

THX BRO
想問多樣,都係本地鋪買既話,有無邊隻pre workout推介?

Why not go iherb? 你買奶同pre 送埋上你到又平
Preworkout 睇你幾時做gym多 夜晚4點後既唔建議你買有caffeine 既
同埋你去bcshop問佢都係sell你 allmax既product先 which is :H vol

iherb平好多咩?我睇佢個網同我之前去bcshop買好似差唔幾
google左c4 pre workout,d味咁怪既 咩冰爽藍拉茲味,櫻桃酸橙汽水味,西瓜味..

係咁架
Iherb平好撚多喎清

係咩,因為我見我而家飲緊隻on 100%whey gold standard 係bc買好似$46x~$47x

iherb on whey $472 ,係咪有得撳優惠先?
做 wheels 練core 究竟應唔應該曲背
上網有啲話曲先唔會用錯力去lower back
有啲話唔直就練唔到
香港有無淨蛋白液買?
食雞飲奶好悶
做 wheels 練core 究竟應唔應該曲背
上網有啲話曲先唔會用錯力去lower back
有啲話唔直就練唔到

摺腹伸展點都用到lower back 下話

呢隻好飲嗎ching?

THX BRO

係咁架
Iherb平好撚多喎清

iherb on whey $472 ,係咪有得撳優惠先?

點禁?第一次用iherb
香港有無淨蛋白液買?
食雞飲奶好悶

雞精
(認真)香港有好多肉類
香港有無淨蛋白液買?
食雞飲奶好悶

高檔啲果啲進口超市有機會會有
香港有無淨蛋白液買?
食雞飲奶好悶

都係蛋白粉開喎
想問轉增肌期是咪增加碳水同埋脂肪吸收就可以?蛋白質收少少?

正常任何時期蛋白質都唔會少

增肌點會仲要少咗吸收protein
依家飲食係
早麵包+朱古力奶
午雞/豬排+菜+飯
晚肉類+菜+飯
運動前生果
運動後燕麥+雞胸肉+蛋
Mon-Fri workout sat-sun rest
感覺未食夠 想買quick mass + whey 一齊飲
諗住起身飲quick mass 運動前飲whey
本身個人好似吸收比較差 咁樣好唔好
利申164 51kg 瘦撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞