【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
各位ching除左正餐 平時會食咩? 最好方便易整 (要高熱量?)
想增肌增重 但應該食唔夠 肚餓都唔知食咩好
有飲gainer 180cm 67kg

蛋治+蕉囉 , 飲多次 GAINER 又得

即沖麥皮,凍水即沖即飲

熱水沖有咩分別?

想知+1

凍水可以即飲,熱水要攤凍

正解
呀媽話凍水沖會生蟲
貴格話佢地d麥皮熟既 經過處理

我仲會溝 whey ,所以根本唔會考慮用熱水/暖水
全身啲肉落哂大脾 到底係咪減唔走 呢排操緊腳想問如果操實大脾啲肉等佢唔好鬆泡泡會唔會減走啲肉 真係唔識處理大脾位 全身只有佢未處理好啲肥膏

如果係女 , 聽講無得救

唔係掛 兩個月極速減左十一磅 一到操一到減 點知呢個位操極都無效果 少少都無

上面有位bro 半年60磅都不以為然
你兩個月11磅都叫極速
飲淡水都係番到啦

一黎佢係巴 二黎佢應該係本身重 我本身得125磅

幾高 咪鬼減呀減曬個波

165 真係第一個減既地方就係波

即沖麥皮,凍水即沖即飲

熱水沖有咩分別?

想知+1

正解
呀媽話凍水沖會生蟲

暖可以呀
我會加埋芝麻粉

暖水啲WHEY 會痴個SHAKE蓋 , 好難洗
全身啲肉落哂大脾 到底係咪減唔走 呢排操緊腳想問如果操實大脾啲肉等佢唔好鬆泡泡會唔會減走啲肉 真係唔識處理大脾位 全身只有佢未處理好啲肥膏

唔係掛 兩個月極速減左十一磅 一到操一到減 點知呢個位操極都無效果 少少都無

你兩個月11磅都叫極速
飲淡水都係番到啦

幾高 咪鬼減呀減曬個波

又係聽講 , 趁生完仔谷奶個波唔會瘦果時減肥

即沖麥皮,凍水即沖即飲

熱水沖有咩分別?

想知+1

正解
呀媽話凍水沖會生蟲

暖可以呀
我會加埋芝麻粉

暖水啲WHEY 會痴個SHAKE蓋 , 好難洗

飲完有熱水洗樽,唔係會臭撚到

shake 杯用熱水洗 ? 無試過 , 亦未試過臭
呢到有無人考消防隊長/識人呀
leadership 點考法

錯POST?
想問下雙手拎住啞鈴垂低 膊頭帶動
拉上 係練咩

斜方

thx 巴打

應該係rotator cuff
不過下斜方都會帶到
Hi 各位巴打好 小弟係新手
啱啱入u 拎到康文張證 近排開始日日去玩兩個鐘 (sem break)
本身肥仔 176cm 176磅 (80kg)
想練個胸,最近已經不斷推胸,但好似冇乜大隻到,想問下仲可以點練?Thanks

你兩個月11磅都叫極速
飲淡水都係番到啦

幾高 咪鬼減呀減曬個波

又係聽講 , 趁生完仔谷奶個波唔會瘦果時減肥

呢個未聽過
https://lihkg.com/thread/486099/page/1
又一件同時增肌減G

佢方向岩唔岩其實?
upper lower 同 bro split
邊個好d?
呢排成日聽日講 upper lower

push pull leg
啱啱入u 拎到康文張證 近排開始日日去玩兩個鐘 (sem break)
想練個胸,最近已經不斷推胸,但好似冇乜大隻到,想問下仲可以點練?Thanks

操腳先啦
邊個好d?

Upper lower可以四日全身練兩次喎
PPL要六日喎
邊個好d?

PPL要六日喎

隔日就做一次相同位置?
邊個好d?

PPL要六日喎

咁你有需要嘅話咪將個循環拉長到78甚至9日囉,無人規定一定要一個星期一個循環

操腳先啦

但唔唔想對腳變粗

操腳先啦

但唔唔想對腳變粗

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞