【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
想問下點操腹肌同人魚線?
依個幾月做緊Bosu ball crunch 3x20同Bosu ball mountain climber 3x30 但好似唔多見效

Squat deadlift and leg raises

試下先
係咪都係做3set,1set 做20下到?

squat deadlift 1 set 20下

未做過
有冇人每次做完都jeremy buendia咁谷 谷呢個動作英文叫咩
lm
Lm
有冇人淘過u50既啞鈴
呢隻野安全性得唔得
有冇人淘過u50既啞鈴
呢隻野安全性得唔得

買過
玩玩下甩餅撞鼻入廠

咁大獲
仲想入對係屋企練算
myp真係燥撚到
之前飲gainer都唔會狂出暗瘡
一scoop分幾次飲會唔會無咁燥
有冇人淘過u50既啞鈴
呢隻野安全性得唔得

買過
玩玩下甩餅撞鼻入廠

你反轉個野黎推呀?個方向都唔啱?你話抽起時甩餅撞爆腳就話啱位啫
有冇人每次做完都jeremy buendia咁谷 谷呢個動作英文叫咩

因住肌肉撕裂/抽筋
你試過二頭抽筋未

冇咁易既
操背既時候,尤其係做引體上升同lat pull down
總係feel 到右邊用力多過左邊,可以點改善

做返多啲單邊動作,例如one arm row,仲有每次做都做弱邊先,有個少少技巧:假設dumbbell one arm row,弱手(12reps)>強手(12reps)>弱手(補多兩至三reps)>完結一組。
咁樣可以慢慢增強返弱邊

關乜撚事 明顯個form錯啦

喺唔係親眼睇住佢做嘅情況之下無人可以肯定係咩原因

同上面一樣 2頭用力多同感覺唔到用力 一定係form出問題
2頭壓實個膊做 hold住core 左右就會都感覺到用力
岩呀 唔係親身睇一定唔肯定 但唔會亂答 到最後人地都解決唔到

利申:想當年成日聽人9up

而家人地講緊右邊用力多過左邊 你就話人2頭用力多form錯 都唔知做乜 九唔搭八仲要咁惡

做返多啲單邊動作,例如one arm row,仲有每次做都做弱邊先,有個少少技巧:假設dumbbell one arm row,弱手(12reps)>強手(12reps)>弱手(補多兩至三reps)>完結一組。
咁樣可以慢慢增強返弱邊

岩呀 唔係親身睇一定唔肯定 但唔會亂答 到最後人地都解決唔到

而家人地講緊右邊用力多過左邊 你就話人2頭用力多form錯 都唔知做乜 九唔搭八仲要咁惡

操壞個腦
想知我操既方法有無用
一星期跑三次 重訓一次 打拳一次 有兩日會連埋做機(練背同hip)返到屋企會做其他肌肉訓練(主要深蹲 ab wheel)想操既地方係腹肌同下半身既線條 以及減肥 飲食方面控制得ok 暫不成問題 如果有唔妥既地方請各位巴打多多指點

仲有想試下唔會增磅既蛋白粉 想有少少肌 會好睇啲 會唔會有咩推介

利申 絲 唔好用巴既操法代入黎

咁樣可以慢慢增強返弱邊

右hold得穩 左hold得唔穩 咪唔同力囉柒頭 用下你個鳩腦先啦

咁hold得唔穩果邊做多啲reps 數有咩問題?

咁樣可以慢慢增強返弱邊

右hold得穩 左hold得唔穩 咪唔同力囉柒頭 用下你個鳩腦先啦

一直講緊呢樣野 咁咪要練返多啲左手
唔知你點樣連去二頭用力同錯form
想知我操既方法有無用
一星期跑三次 重訓一次 打拳一次 有兩日會連埋做機(練背同hip)返到屋企會做其他肌肉訓練(主要深蹲 ab wheel)想操既地方係腹肌同下半身既線條 以及減肥 飲食方面控制得ok 暫不成問題 如果有唔妥既地方請各位巴打多多指點

仲有想試下唔會增磅既蛋白粉 想有少少肌 會好睇啲 會唔會有咩推介

如果我目標係操線條減肥 時間有限底下 我唔會去打拳 跑步會轉做hiit
直至squat deadlift bench press lats pull down做得好為止 再觀察下自己d姿態偏離fix好哂未 先會玩其他運動

明白 唔該哂巴打 但hiit網上有好多唔同教法 十至十五分鐘嗰啲有效?試過一次跟網上片 原來十分鐘都好辛苦
想知我操既方法有無用

如果我目標係操線條減肥 時間有限底下 我唔會去打拳 跑步會轉做hiit
直至squat deadlift bench press lats pull down做得好為止 再觀察下自己d姿態偏離fix好哂未 先會玩其他運動

明白 唔該哂巴打 但hiit網上有好多唔同教法 十至十五分鐘嗰啲有效?試過一次跟網上片 原來十分鐘都好辛苦

十分鐘先覺辛苦 我熱身都死死下
想知我操既方法有無用

十分鐘先覺辛苦 我熱身都死死下

我諗我嗰啲係入門級同呢到既巴打無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞