【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

Deadlift?110kg?

Yes
屌做到聽野有delay 首歌同一個音lag左2秒

好熱血, 加油
巴打你個人幾重?

咁你要再努力, 大約去到125kg x5就係地球中位數
根據http://strengthlevel.com

巴打 你bench同deadlift玩差唔多重量?
見你上面話Bench 2餅

Yes bench same as dl

你對手應該好短
事關個胸根基好 識得操 deadlift 接觸左半年到就整親
跟住又抖左半年,今年8月先重新上路

I see
我Bench廢撚到仆街 你一星期bench幾多次 同埋bench左幾耐就去到2餅
利申操左5個月
Squat dead 3餅, Bench 1餅
事關個胸根基好 識得操 deadlift 接觸左半年到就整親

I see
我Bench廢撚到仆街 你一星期bench幾多次 同埋bench左幾耐就去到2餅
利申操左5個月

卡左係1餅成個月

好熱血, 加油
巴打你個人幾重?

你對手應該好短

咁都有得人生攻擊😂 好啦咁

短手先好 易大
我對手長過身高5cm

你對手應該好短

咁都有得人生攻擊😂 好啦咁

深蹲係咪真係減到大比內側脂肪?謝謝

咩原理?bio sci?

I see
利申操左5個月

哇你好勁呀操左5個月就3餅

接觸barbell同3lift 5個月only,之前係康文用DB 操左差唔多4個月。

I see
利申操左5個月

卡左係1餅成個月

想知你地推到一餅時一set 會做幾多下?
有啲咩方法知道自己有操到野,訓醒之後既肌肉酸痛 定係有其他方法

如果新手,最實際係日日磅重,記錄體脂

點磅體脂

用脂肪鉗,磅個數係錯到仆街,其實自己用手鏈個上腹位置都大概估計到

求詳細教學
Thank

目測就算架啦,好似你張相咁,目測咪10-12%囉

其實我唔谷既
會有少少肚腩 點解會咁
其他位就冇明顯肥肉
有啲咩方法知道自己有操到野,訓醒之後既肌肉酸痛 定係有其他方法

點磅體脂

用脂肪鉗,磅個數係錯到仆街,其實自己用手鏈個上腹位置都大概估計到

求詳細教學
Thank

其實我唔谷既
會有少少肚腩 點解會咁
其他位就冇明顯肥肉

腰腩果啲bellyfat 黎,幾低脂都有機會有
深蹲係咪真係減到大比內側脂肪?謝謝

咩原理?bio sci?

佢乜都唔講 快慢重量set數都唔講
跟番佢個問題 squat係咪減到大比fat
咁做運動就會overall burn kcal
我答得 其實無衝突

日日做一百下

I see
利申操左5個月

哇你好勁呀操左5個月就3餅

網上既嘢笑下就算

點磅體脂

求詳細教學
Thank

其實我唔谷既
會有少少肚腩 點解會咁
其他位就冇明顯肥肉

冇得減?

點磅體脂

求詳細教學
Thank

其實我唔谷既
會有少少肚腩 點解會咁
其他位就冇明顯肥肉

冇得減?

再減脂囉 , 人地望唔到就當減左架啦
想問下朝早gym前食咩好
因為朝早好多時冇咩胃口 同埋趕時間
食蕉得唔得
或者有咩好推介?
我想問下
我做Chin up pull down個陣
前臂好痠痛,食曬d力
係咪邊到姿勢有問題
做反手又無呢個問題
我想問下
我做Chin up pull down個陣
前臂好痠痛,食曬d力
係咪邊到姿勢有問題
做反手又無呢個問題

chinup 本身唔係已經反手咩 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞