【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
新手jj插沙

11月尾去操胸 二頭個時 第二日操完會痛

今個星期去左三次都係操返二頭同胸

但係第二朝起身完全唔痛 係咪即係無效果

咪亂答啦,酸痛唔係肌肉增長嘅唯一指標

人地新手喎
去左3次喎

仲唔夠明顯咩

ok,我睇漏嘢
啲fd成日睇力威d片
175 cm 70 kg
一星期操開五至六日
想減脂係咪每次30分鐘帶氧
同飲食維持每日1800熱量

另外一問會唔會影響增肌

人黎 妙問妙答

想搵師兄確認下

千八我兩餐都爆咗

每個人目標唔同 定個卡路里都唔同
你減磅1800 ok啊 幾健康
你話驚影響增肌既問題 除非你已經係超低體脂大隻佬啦
如果唔係都影響不大 你人身體會自己調節最佳體態
不過你想操到10%以以以下就唔洗講一定有影響 因為超低體脂並唔係人自然體態
唔係鳩up 你可以上網睇下
知唔知點做可以firm 番d 大脾
平時番工坐得多,大脾比較肥
新手jj插沙

人地新手喎
去左3次喎

仲唔夠明顯咩

操耐左 個膊唔會痛 最多feel到攰攰地
新手jj插沙

人地新手喎
去左3次喎

仲唔夠明顯咩

胸二頭一齊操喎
一星期3次胸2頭喎 佢識操呀唔通

有乜問題佢有力操就得啦
尋日練完背,今朝差d起唔到身食野返工
新手jj插沙

人地新手喎
去左3次喎

仲唔夠明顯咩

胸二頭一齊操喎
一星期3次胸2頭喎 佢識操呀唔通

有乜問題佢有力操就得啦

咁應該點操先啱
尋日練完背,今朝差d起唔到身食野返工

打左飛機jar?

Mo la ,持續戒丁中
知唔知點做可以firm 番d 大脾
平時番工坐得多,大脾比較肥

咪操腳, 健身室大把機操腳
如果我琴日操完嗰part今日唔痛冇乜feel
今日應該操多次同part 定等下個cycle再操
如果我琴日操完嗰part今日唔痛冇乜feel
今日應該操多次同part 定等下個cycle再操

你應該諗點解操得唔應

當我知原因呢
175 cm 70 kg
一星期操開五至六日
想減脂係咪每次30分鐘帶氧
同飲食維持每日1800熱量

另外一問會唔會影響增肌

人黎 妙問妙答

想搵師兄確認下

千八我兩餐都爆咗

每個人目標唔同 定個卡路里都唔同
你減磅1800 ok啊 幾健康
你話驚影響增肌既問題 除非你已經係超低體脂大隻佬啦
如果唔係都影響不大 你人身體會自己調節最佳體態
不過你想操到10%以以以下就唔洗講一定有影響 因為超低體脂並唔係人自然體態
唔係鳩up 你可以上網睇下

想知

我都係以前睇書同高登有營養師開post問佢
好似話極低體脂會影響身體激素既equilibriums
好似Testosterone, ghrelin,leptin......人體想去調節番
靠飲食去阻止呢個回復就會有機搞到成日講既低體脂搞到電解質失衡果類野
同搞到testosterone 失衡都會搞到你肌肉生長慢d啦
所以健美佬都唔會一年四季keep 3-5body fat
類似呢d啦 激素問題 未必100%岩講明 始終一講到hormone equilibrium 就太專 我都去溫下書先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞