【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
次次有人提同時增肌減脂就有人出嚟笑
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

增肌 +calories
減脂-calories

咁如果想大隻係咪唔應該做帶氧呢?
我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

但肌肉同脂肪係兩樣嘢嚟,點解巴打又會咁講呢

上磅唔係叫你食m記kfc呢啲fat
係食多幾舊肉 多carbs
提高calories intake
到你上到目標體重
都時先cut

除左protein ,Calories都係用黎做肌肉
食唔夠calories你都好難夠肌肉
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

係咪如果食得多(肉,菜,蛋白質)而上到目標體重,重量係來自肉而唔係脂肪?
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

https://youtu.be/Fv5xEYhvj4Q

又了解唔少
唔該巴打
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

係咪如果食得多(肉,菜,蛋白質)而上到目標體重,重量係來自肉而唔係脂肪?

多左脂肪係無可避免架
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

m記、KFC d野拆開睇咪又係肉、碳水😂😂
性價比一流,增磅期一餐半餐人都開心d
唔通增磅期全部食白恰雞胸、火雞咩😂牛油果、3碗飯咩 人都癲
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

笑撚死人咩師兄 自貼增強下說服力啦

m記係食防腐劑

好鍾意食 kfc 辣雞唔食皮 , 再加兜姑飯同大薯

我通常會將雞油飯轉白飯
m記係食防腐劑

好鍾意食 kfc 辣雞唔食皮 , 再加兜姑飯同大薯

D雞毛都未出齊 識食一定食海南雞飯

why not both

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

喂話時話你好似好堅咁,真心想睇下你個波dee
一班自信jj

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

樓豬仲堅啦 lm睇相

有 battle 睇
新手求教

想問下super mass gainer,聽師兄講齋飲唔做運動會有肚腩,想問做咩運動可以增到肥但又唔會有肚腩

平時係屋企每日做tabata sit up,舉啞鈴,一星期跑2-3次步咁,一日食到三四餐再加奶粉,夠唔夠增到肥而唔會有肚腩,定係集中train個肚??
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

其實增肌上磅唔多唔少身體都會多左脂肪,冇可能完全100%係肌肉,只係可以透過飲食既比例黎控制身體多幾多肌肉,或者多幾多脂肪

增肌期,你有計你tdee ,計番自己每餐碳水蛋白質脂肪比例既話,當你增到目標體重個陣,相信你增加既體重入面,肌肉既比例會多個脂肪,可能係70%肌肉,30%脂肪
掉翻轉,你增肌期乜狗屎垃圾都放入口,唔計tdee ,成日食肥野油野既話,當你增到目標體重,你增既大部分都會係脂肪,可能係70%脂肪,30%肌肉

有錯既請其他師兄指教

到你上到目標體重
都時先cut

樓豬仲堅啦 lm睇相

有 battle 睇

我就貼過九億次啦
真心救教咁多位巴打點解
希望有人不厭其煩講多次

減脂-calories

我猜唔透

增肌係增肌第一步
可以

到你上到目標體重
都時先cut

其實增肌上磅唔多唔少身體都會多左脂肪,冇可能完全100%係肌肉,只係可以透過飲食既比例黎控制身體多幾多肌肉,或者多幾多脂肪

增肌期,你有計你tdee ,計番自己每餐碳水蛋白質脂肪比例既話,當你增到目標體重個陣,相信你增加既體重入面,肌肉既比例會多個脂肪,可能係70%肌肉,30%脂肪
掉翻轉,你增肌期乜狗屎垃圾都放入口,唔計tdee ,成日食肥野油野既話,當你增到目標體重,你增既大部分都會係脂肪,可能係70%脂肪,30%肌肉

有錯既請其他師兄指教

我個concept都係咁

我最初瘦到新馬仔咁 , newbie gain 果時重左廿幾磅同時都多左5% fat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞