【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
想問下點操腹肌同人魚線?
依個幾月做緊Bosu ball crunch 3x20同Bosu ball mountain climber 3x30 但好似唔多見效

Squat deadlift and leg raises

試下先
係咪都係做3set,1set 做20下到?

squat deadlift 1 set 20下

2-3下會好D

下……咁幾set?
得兩三下,3set會唔會太少

無,就你自己個人感覺,無標準答案

所以如果有啲蛋散同你講:「唔應該咁set架,應該點點點做,我都係咁啦!」果啲通常都係柒

但食多左protein 就不停放臭屁
呢d 情況係咪正常,因為轉左飲食習慣要適應?

高蛋白飲食一定狂放臭屁,無得避免

其實咁係咪代表吸受唔晒

屌,乜撚野logic

新手logic
依個幾月做緊Bosu ball crunch 3x20同Bosu ball mountain climber 3x30 但好似唔多見效

試下先

2-3下會好D

下……咁幾set?

我會3下5set

試下先

2-3下會好D

下……咁幾set?

我會3下5set

我得一對 50磅DB , 唯有一次做十下
聽搵人教我做下一d動作
可以點做
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

你係咪以前 post 過相 ? 你個體型乜都唔識就已經咁 FIT , 識操仲得了
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

成日有d動作已經舉唔起 但練個肌肉又唔覺酸
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

成日有d動作已經舉唔起 但練個肌肉又唔覺酸

延後酸痛主要由離心收縮做成 , 加5 磅 last 做多套離心啦
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

你係咪以前 post 過相 ? 你個體型乜都唔識就已經咁 FIT , 識操仲得了

有貼過 但唔知你有冇認錯人
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

介唔介意我搵番果張相post 出黎?
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

加密ok既
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

加密ok既

呢張 ?
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

咩動作

試下先

2-3下會好D

下……咁幾set?

我會3下5set

我得一對 50磅DB , 唯有一次做十下

50磅做deadlift太輕

正常人都一餅(135磅)起跳,好快玩到300幾磅都未叫重
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

加密ok既

呢張 ?

Ya
聽搵人教我做下一d動作
可以點做

加密ok既

呢張 ?

我都係掌上壓 sit up 深蹲同打拳
我想再大隻d
終於突破😭

Deadlift?110kg?
lm
整段model answer 比d話自己食唔肥既人啦
等佢地評估下係咪真係食唔肥

每日食到五六餐仲肥唔到先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞