【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
自己本身好撚鐘意食麵包,所以次次一食就停唔到口食勁多,咁會唔會碳水過多變肥?

荷爾蒙峰值去到一個鐘已經好好,最多bonus 30分鐘,超過已經係紅色警報
跟住冇力就會好易傷

利伸 bio fail 1999

唔知佢真心定假膠

咁我想問我每推一次10 下左右。 做4次

就算去做其他。 返手再推都係做唔到十下力盡。 咁樣係咪代表訓練夠

新手純粹增肌唔洗刻意做到力竭 , 夾硬做到力竭會令回復時間長而且容易受傷

就係增肌先要力竭

好亂呀

過在 NEWBIE GAIN 先玩力竭啦 , 趕住上台比賽咩

我心目中練到。Ronda rousey 咁。 就好。(雖然佢係女)。 有身型。 一谷果下好型咁
upper lower 同 bro split
邊個好d?
呢排成日聽日講 upper lower

push pull leg

Upper lower可以四日全身練兩次喎
PPL要六日喎

但係我上網睇d program u/l
upper每個部位練一兩個動作夠唔夠?
我bro split一個部位可以練5個動作
upper lower 同 bro split
邊個好d?
呢排成日聽日講 upper lower

push pull leg

Upper lower可以四日全身練兩次喎
PPL要六日喎

但係我上網睇d program u/l
upper每個部位練一兩個動作夠唔夠?
我bro split一個部位可以練5個動作

你可以每次嘅upper body用唔同動作,做幾輪先loop返之前嘅動作
想問下 推胸/夾胸都覺得前膊好受力 係因為背鎖得唔好定有其他原因?
想問下 推胸/夾胸都覺得前膊好受力 係因為背鎖得唔好定有其他原因?

用錯前膊發力
做輕d感受返個胸發力

用錯前膊發力
做輕d感受返個胸發力

姐係其實唔關個背鎖得唔實事 主要係自己發錯力?

用錯前膊發力
做輕d感受返個胸發力

其實冇係現場睇住你玩好難講得中
你搵個拍檔係你做個時輕輕掂下你個胸同膊
睇下舉緊個時邊到膨脹多d

用錯前膊發力
做輕d感受返個胸發力

推胸係咪手踭牙得太高呀?
有無巴打join過 lets fitness(新蒲崗) 知唔知價錢係幾多到
上網完全搵唔到資料

用錯前膊發力
做輕d感受返個胸發力

其實冇係現場睇住你玩好難講得中
你搵個拍檔係你做個時輕輕掂下你個胸同膊
睇下舉緊個時邊到膨脹多d

嗱依個巴打就中肯啦,如果有啲人喺網上講一定係乜乜問題,講到好似親眼見咁果啲一定係柒
想請問下如果推胸/膊果時 成日右手易累過左手 左手明明可以舉多幾下 但右手就收左皮 係咪代表右手唔夠力? 咁洗唔洗停操左手一排 淨係操右手先?唔該ching

做返多啲單邊動作,仲有每次做都做弱邊先,有個少少技巧:假設dumbbell one arm row,弱手(12reps)>強手(12reps)>弱手(補多兩至三reps)>完結一組。
咁樣可以慢慢增強返弱邊
想問吓肌肉痛係咪要抖返一兩日唔做gym著先
定係可以照做
想請問下如果推胸/膊果時 成日右手易累過左手 左手明明可以舉多幾下 但右手就收左皮 係咪代表右手唔夠力? 咁洗唔洗停操左手一排 淨係操右手先?唔該ching

做返多啲單邊動作,仲有每次做都做弱邊先,有個少少技巧:假設dumbbell one arm row,弱手(12reps)>強手(12reps)>弱手(補多兩至三reps)>完結一組。
咁樣可以慢慢增強返弱邊

唔該ching但想問多條 個重量應該就左手定右手? 例如 25lbs我左手舉到10下 但右手可能得5 6 下 咁係咪應該用 20lbs 就番右手? 唔該

你覺得自己邊邊弱D咪用果邊做弱邊,你左手定右手揸筆?
死啦 練胸個時發覺做飛鳥機個感受度好過做卧推
可唔可以正係做飛鳥機算
卧推前臂好易累
點樣先知自己真係肋骨外翻?
摸自己胸對落個位feel到舊骨
可唔可以正係做飛鳥機算
卧推前臂好易累

推胸發錯力咪前臂勁攰囉 , 唔覺飛鳥對胸效果好
可唔可以正係做飛鳥機算
卧推前臂好易累

floor press 做胸肌離心 , 好似幾正

https://www.youtube.com/watch?v=fgEjcgYtD9M
可唔可以正係做飛鳥機算
卧推前臂好易累

想搵人一堂半堂執推胸可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞