【嘈交就要自貼身材】健身資訊討論區6

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
175 cm 70 kg
一星期操開五至六日
想減脂係咪每次30分鐘帶氧
同飲食維持每日1800熱量

另外一問會唔會影響增肌

人黎 妙問妙答

想搵師兄確認下

千八我兩餐都爆咗

每個人目標唔同 定個卡路里都唔同
你減磅1800 ok啊 幾健康
你話驚影響增肌既問題 除非你已經係超低體脂大隻佬啦
如果唔係都影響不大 你人身體會自己調節最佳體態
不過你想操到10%以以以下就唔洗講一定有影響 因為超低體脂並唔係人自然體態
唔係鳩up 你可以上網睇下

想知

我都係以前睇書同高登有營養師開post問佢
好似話極低體脂會影響身體激素既equilibriums
好似Testosterone, ghrelin,leptin......人體想去調節番
靠飲食去阻止呢個回復就會有機搞到成日講既低體脂搞到電解質失衡果類野
同搞到testosterone 失衡都會搞到你肌肉生長慢d啦
所以健美佬都唔會一年四季keep 3-5body fat
類似呢d啦 激素問題 未必100%岩講明 始終一講到hormone equilibrium 就太專 我都去溫下書先

巴打又係讀health related既科?
尋日練完背,今朝差d起唔到身食野返工

做完腳就試過
一星期去玩一次 果次一兩小時左右 P記果D有無時鐘計
尋日練完背,今朝差d起唔到身食野返工

做完腳就試過

腳同背都係危險日

慳番去爆房仲好
想問旺角Goji人流多唔多 最近問咗價覺得都幾抵玩
有無巴打black friday係myprotein買咗野到宜家都未dispatch?

要時鐘就康仔啦
啲fd成日睇力威d片

力威有乜問題 做乜成日比人針

力威仔好似個個都唔識cut咁款
根本係癡肥多過大隻
似bf%>20咁
啲fd成日睇力威d片

力威有乜問題 做乜成日比人針

力威仔好似個個都唔識cut咁款
根本係癡肥多過大隻
似bf%>20咁

力威都無問題你真係幾好嘢

要時鐘就康仔啦

以前join 過啲鐵館,只要入會俾幾百蚊年費,係可以揀day pay
知唔知點做可以firm 番d 大脾
平時番工坐得多,大脾比較肥

班OL行步樓梯都懶學人減肥

Squat Deadlift HIIT 間歇跑

好多OL做squat用body weight都叫辛苦
覆佢都浪費生命 一睇就知運動都無做開
好多人無心做運動 無心操 又入黎求教
真係好浪費啲用心打回覆既人心血

好耐無上水
輕輕一推 琴日玩完胸痛得好爽
尋晚漏左整菜
陣間要過老麥買沙律
琴日做完背同二頭
今朝冇酸痛 有d失望
有時有痛 有時冇痛

好耐無上水

屌識有d港女成日以為一星期搵一兩日做body weight squat就有靚patpat
尋晚漏左整菜
陣間要過老麥買沙律

中產人士

好貴,30幾得果少少

好耐無上水

屌識有d港女成日以為一星期搵一兩日做body weight squat就有靚patpat

仲要成日share新假期果d濕鳩修腰、瘦腿、局部減肥操
琴日做完背同二頭
今朝冇酸痛 有d失望
有時有痛 有時冇痛

酸痛唔係肌肉增長嘅唯一指標嚟

好耐無上水

仲要成日share新假期果d濕鳩修腰、瘦腿、局部減肥操

果堆潮流呃hit rate
但大把假傻鳩又真係信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞