An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
呢幾年d android 機冇呢d問題,用幾年都唔會lag左
其實次次出post都係d ios撚自high
我自己用an機又唔會辣你
你係要走去話鳩人
所以我其實唔反ios 係反d ios撚
有冇野係個半塊mon 做到而iPhone 做唔到先
你正常使用一定係打返開佢架

無啦啦對摺 又加返半塊mon 落去睇通知

一層樓 夾硬間開上下兩層
仲似層層 整埋條樓梯比你上上落落
然後當複式咁sell
An俠通用技巧

平時討論就講到勁嫌棄中國機

一到市佔就一定拉埋佢地稱兄道弟
小米oppo 華為 佢全部都要
如果Qualcomm穩定地同Apple Silicon差唔多都可以考慮下
但係現實係一代砂糖一代屎
咁你要問啲女人
我喺街見親都係女人用
我淨係諗到女人用啲小廢包
用FLIP慳到位
總之就一定唔係你講到冇必要
講到尾都係APPLE未出就嘅嘢就係多餘
哇 師兄你柒到喊
usbc
每次見到啲自稱理性嘅安撞撚用market share打飛機就想笑
大佬 係都搵返安撞各品牌嘅旗艦比啦
三星出多一百萬部A14比工人姐姐唔通好撚巴閉咩
唔係最尾收唔收到嘅問題 係方便嘅問題
講經咩
一個唔覺意買撚咗代8gen1你講嘅優點全部收皮
普遍2-3年都無問題
主要問題係電池老化 依個an/ios都有

如果跨張d去到5年以上嘅話
就算你洗完機
裝最新os+最update最受歡迎個20個apps入手機
都係會有少少lag an/ios都係
咁又咁講,macbook都係冇windows咁多佔有率,但係身邊嘅朋友都覺得用mac勁啲咁,呢種係優越感,唔係市佔率

公屋都多過私樓嘅
2023仲講緊airdrop 乜嘢an毒撚機溝唔到女 FF自己用iPhone 就係等上人 毒撚變男神 又唔照下鏡
iOS 唔lag 唔倒水 講嚟講去三幅屁打飛機 炒車個時就唔見人
Os同部機出事個時Idog就叫人唔滿意就轉an機 同apple一樣咁霸道霸權 唔比人講壞話
An機優點平靚正
如果買手機會比airdrop呢啲功能影響到決定嘅話,咁真係揀iPhone就得
Fold 係死症離,你認真把玩下就明
佢unfold完個個闊度係短過普通6.7/6.9寸機的長度

姐係你睇片的話,你unfold完係唔會有個大左的畫面
甚至乎有機會細過iPhone pro max/Sony Xperia 1 V,
仲要硬食條摺痕

唯一的優勢只係睇書 (同功用kindle都係一千蚊到)

Flip個概念係正確,但受制於而家三叔錯誤的marketing strategy,一定係會被分配較差的硬件,所以都可以肯定未來領導摺機的一定唔會係三叔
以前用親an機一兩年就開始打柴又發熱又盛
Keep住想換新機
轉咗會之後覺得好襟用無乜意欲要換機
又俾ios 生態圈食死咗好難轉返出嚟
都好多年無用an唔知而家啲機有無好啲啦
小米方向正確
但蘋果雖然美國公司 但極度親共
所以文化輸出方面中西方都做到
而小米輸響西方 同埋俾同國家既品牌分薄

三星自然停留響韓國 文化影響力令佢一度係蘋果勁敵
不過note7 出曬名之後就越嚟越差
日本親美崇外所以揀apple
Nokia 歐洲人唔支持自己人
樓主起身喇
總會有啲人用ios市佔好多嚟打飛機
其他人搬數據出嚟收佢皮之後又話要跟brand跟旗艦嚟計 真係好撚肉酸
Android個特點就係多Brand覆蓋所有price range
啱自己需要咪買囉駛乜特登買部貴機
如果講方便
cloud drive唔會差得去邊
up上drive再link share比大家
其他人可以繼續補相

airdrop
如果個fd行開左/無黎/手機無電
佢係咪成世收唔到d相?
唔係做唔到,而係唔做俾你
咁快出晒啲新功能,到時加價搵邊個買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞