An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
出返部3,4千蚊細機
我會出返部
用家唔係咁睇
一班人 share 相時你無 airdrop 就係無
你計出貨量就係姐
實際使用睇一睇身邊就知邊個7成
斬掉重練
連 google 自家製 android one 都係垃圾
based on android 去做任何嘢斬無用
40歲以上族群好明顯係三星多過iPhone
無得打係因為android 呢個陣營太散太亂無一個標準
三叔打到係因為佢用one ui 嚟做到自己一個標準出嚟,而呢個標準只係增強三叔自己生態圈嘅優勢而令佢可以同ios 抗衡,對android 陣營無乜幫助
明唔明呀小朋友
咁而家三叔行緊ANDROID你咪前後矛盾咗囉
ANDROID陣營睇三叔頭
三叔夠打就夠啦
係香港高
歐亞非洲唔係
你肯定三叔對下啲An廠有當三叔係龍頭?
間間都只係等三叔嚟多次Note 7爆炸事件失勢然後自己做Android龍頭
之前一直抄iPhone
到而家出埋晒啲摺機根本冇必要

你係厚度換長度
男人唔帶袋 擺落牛仔褲根本腫起
仲要無啦啦摺起用得半塊mon 睇通知
要方便我用手錶,要拎住睇點解有大mon 唔睇 睇半塊呢
到你灘返開佢 中間又有條痕
講真你mon 貼花咗/入咗空氣有泡
一定會囉囉攣 好想fix咗佢
又要扮接受條痕

Apple 踓然係擠牙膏
但係推得出黎既就一定靚仔,用落安心
啲相真係咁重要
你寄信都要俾我嫁啦
唔重要嘅咪算
你講個啲地方只係無錢買
有錢嘅國家使用率全部iphone玩哂
Google drive/其他cloud drive做唔到咩?

咁都有得吹?
好多女用FLIP喎
男人用FOLD
FF夠摺機係多餘未
香港智障多咪多人用ios(香港人忙,唔得閒花咁多時間搞部手機啫)
次次發佈會都講到個技術幾新(當年360度拍攝硬塞個人名比佢,唔知真係以為咩新嘢)
其實an機早佢幾年已經有
統一用ios配app store ,封閉式系統,梗係爽梗係無痛,同一言堂無分別 - 我今晚就要你下架,吹咩。
D配件幾貴都有人買,身份象徵掛
溫水煮蛙,用開iPhone 就幾乎唔識電話原來可以係開放式,咁就一世iPhone 。
an機得小米係有心做,但睇下兒登有幾多個小米post就知an機係冇得救
iphone真係強大成咁? 要追上佢好似係一個不可能的任務咁
你啲引啲技術好撚劣
引戰
你講到iPhone SE好似貴過三星A系好多咁
即係照顧唔到低收入群組需求
其實買得Android就係想要自由度
結果啲廠就學晒Apple啲on9嘢
大到單手拎唔到 cut3.5頭 cut sd卡 鎖bootloader 冇得換電 撞一撞就收皮嘅玻璃機背
咁買Android仲有乜意思

元袓Galaxy S當代世一 有幸用過
有乜好爭論
每樣一部解決哂
如果講三星A系
最好賣嗰啲係A0_/A1_系列
又真係平iPhone SE好多好多
唔洗upload上drive 我覺得方便d姐
條link又會限時自動delete

唔係吹奏囉
無論用apple定andriod互send野都好方便

各有各好啦
我都為咗枝筆 用samsung note/ultra
iphone又冇筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞