An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
android 太多廠出
攞幾個款同幾十個款嚟比
想問樓主智商幾多
ios 全部落後二手科技
係弱智科技盲先用(大部分女都係)

iOS有時會抄下Android啲customization/大mon/防水/無線叉電/120hz呢啲大家都welcome嘅功能
但Android抄iOS係抄冇SD card/冇3.5/冇跟機牛/一皮一部機呢啲大家都唔鍾意嘅嘢
Pixel香港出行貨
唔受歡迎?全球佔有率高過iphone喎
Apple自己出部android機就可以一統天下
1. 傻鳩得個講字,試下睇下statistic先講野??

https://www.statista.com/statistics/272698/global-market-share-held-by-mobile-operating-systems-since-2009/

2. 大把人買曬ios 同 android 嚟用,都唔明點解成日都有呢d鳩po

p.s. Apple pr收收皮先
無㗎喇
一日android 搞唔掂統一問題都唔會打到iOS
Samsung 點解可以有得打係因為佢one UI 有自己生態
一時又話冇得打一時又話三叔打到
一日ios都係咁封閉一日唔會買
有啲智障小操作問題永遠解決唔到
要跟住蘋果教主個套

用android就點都有workaround, 仲可以裝apk
idog係咪真係以為iPhone係天下無敵
又好似係
凈係三星都已經都高過apple..
上次搭地鐵拎部iphone 14 pro max 出黎,啲學生妹,OL,師奶,用2蚊優惠搭車既阿婆都出撚晒水,就知an機邊有得鬥。
做啲蘋果唔做嘅嘢
例如之前出大mon機
samsung算係大到可以同Apple喺smartphone市場鬥下
但依然要哂好多額外資源同其他An廠玩泥漿摔角
心聲
冇痕摺機
出到包ko apple
個系統好用啲
續航唔會一兩年就收皮
完全可以雙修
我ipad轉會samsung tab,已返唔到轉頭
但電話仲係iphone+AW組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞