An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
小朋友先做選擇
個人鐘意android 多啲, 多啲customization
IOS 啱啲無咩野智力既人/ 懶人用, 老母用佢最方便
講到得iphone有biometric login咁
closed system 根本就係垃圾
自己坐落監獄覺得生態好真係笑出聲
airpod 又柒
mac 又冇機打
iCloud 資料送中
赤柱都包你一日三餐
自己買餸煮飯真係好撚辛苦

外國已經講緊 foss 嘅年代
香港人仲喺度讚緊蘋果設計師
真係唔知邊個落後

蘋果所有嘢都係 anti consumer
吹撚到環保好撚重要
又反對換電
成個 brand 嘅形象就係不知廉恥
為咗錢指鹿為馬起勢奶共
第三方 app 官司輸就咗就用行政手段拖
公平

蘋果市值同年收入
係咁多間廠加埋添啦
邊忽唔公平?
Nokia 咁細間廠
今年都出部防水防塵換電嘅電話就真係唔公平啦
指紋一定快過 face id
仲要準過 face id
唔想用an主要都係因為唔想認同你依種人
呢兩星期上咗大陸發覺20歲以上50歲前都係會iPhone行先,AN機基本上攞嚟睇地圖攞嚟做埋啲無聊嘢

尤其是做嘢嘅老細,同埋啲後生女

九成一定係iPhone

師奶大部份用小米大叔就一定係華為,剩返嗰啲就係Samsung

至於Sony就算吧啦
samsung好受歡迎喎
當你android facebook + google 偷錄音賣俾其他marketing,對apple 偷完剩係自己marketing 用,已經有分別。

android 既優點係open,成也open,敗也open。
ios closed 都做到open 咁既局面...
手汗人士表示唔認同

同埋冬天落雪包到冚晒唔想除手套喎
俾老人家用買咩都得啦
咁八達通呢? 得samsung 同huawei 有, 兩部都唔想用
brand image
呢個係開頭做
本身係frd 有contact 冇airdrop 咪signal WhatsApp 用app 識個d 一向都係用TG 先la##點都會有方法share 到
不過IOS 冇album system 過左一排要搵返張圖係煩d
咁你一世唔好用
睇到個陌生人咁重要
Apple Watch嘅出現 算唔算令到an機更加難追上iphone?
市場決定一切你講到佢點垃圾都好都冇用

好簡單你攞部機上華強要整機,基本上九成嘅舖頭都會有得整

至於Samsung啊華為嗰啲佢一定同你講有風險唔係原廠零件有乜有乜問題hang機自行負責
八達通samsung獨佔完會上an機
note 7 真係太柒
你都痴閪線 香港有得整唔整走去上華強整機
無得整就換啦 窮閪到咁咪用電話啦

黃之鋒部機就係咁樣俾狗開咗
暫時我部電話,跟住我六年仲好健康都唔使點整住啦

垃圾AN機就唔敢包啦,始終冇咁長命
洗唔洗嬲到跳哂掣
有冇諗過用得iphone既根本唔係你呢類人
你覺得closed system垃圾但我覺得幾好
連an廠都發展closed system咁你覺得佢地係咪整緊垃圾
呢頭講上華強果頭就話唔洗整
即係你鳩up啦?
幫你兜埋啦 幫同事/屋企人拎上去整係咪?定經過見到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞