An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
多鳩餘
咁你咪又係要買一部iPhone去收airdrop
你最初個部iPhone唔係買翻黎唔通乞翻嚟?

按你嘅講法,用an機既前提係要已經買左一部iphone黎社交
用呢個當係point黎討論an同apple 邊個受歡迎都幾on9
真, 如果對方當你係朋友, 無論點都會send畀我
唔係嘅話, 會搵唔同藉口(容量太大send唔到...之類)
我啲友誼無咁脆弱
點會,我見香港好多人用Android
咁我真係認為﹕iphone 的溢價只係為左airdrop,其他功能9成9搵到代替
所以,我幾年前買左部翻新iphone ,之後用左幾年

而家,我中意揀iphone / android ,都係我自己既選擇
你攞過部離玩就會知唔係

本身佢d機已經係襟到iPhone 咁,
d P20/P30而家用仲係順,
同期Samsung d S9/S10已經消失左幾年

華為咪無左最新d光刻機的,所以佢轉左行整電器,
而家大陸基本上所有類別的電器都有牌子連到鴻蒙。

佢d手錶係零lag 機,順到Apple watch咁,但又有核電
佢仲係windows做到iOS/macOS嗰種seamless體驗

唔計政治立場佢個系統優化同生態係贏android,
計政治立場的話班藍絲更加係會死守鴻蒙
冇晶片用生產都做唔到啦
iPhone 多人偷
大家用唔同牌子
可以暫時交換呢用,多啲嘢玩

你又要用我嗰個magic eraser,
我又用美iphone獨有嘅功能

咁咪互相填補大家
首先,根本唔關友誼事

其次,咁你都係代表緊你自己一個姐
社會上堅定頑固既毒撚係小數,大部分人(特別係年輕人)係唔會故意去做啲令社交不便既事

再者,除非你呢世人永遠無新朋友新同事新社交新圈子,否則咩野因為人地重視我所以我唔介意麻煩到人云云根本係自欺欺人
仲講技術
不如你問點解啲GUCCI HERMES設計咁普通都有人買
其實iOS An係日常使用情景下已經冇大分別
無人care你個系統係唔係開放
Apple係買個brand
其實你係咪弱撚智? 定係你老母做雞比個弱智中出所以先生你呢個弱智仔出嚟 開埋啲on9 post 講啲on9嘢?
2021年ipad pro13寸 平時會用下滑鼠
好想轉galaxy tablet 但應該仲有排用至壞
唔知放出去值唔值錢
淨係 用藍芽滑鼠操控iPad呢點 得一點按鍵盤功能已經覺得好垃圾 三叔可以多功能用晒左中右鍵去揀自已想用既setting 去方便用家
著UNIQLO同ZARA嘅人一定多過名牌
Apple係賣佢個品牌
冇人炒好多年啦

而家搶新機都係自用
所以咪話左身份嘅象徵囉
然後兩個月後d水貨機半價買到

玩得一兩次都冇人理你
咁明顯data係錯啦

美麗新香港,得0.04%藍絲,
samsung又得4.9%,android 入面10%都冇,
唔通淨低50%都用水貨pixel 同Sony 咩
通街都係嘅身份象徵
係架
代表特別威,特別低B
多先有選擇,唔想煩咪用google pixel
真,以為apple 咁做cut 成本可以跟

但android 咁做係磨走自己優點
問題咪就喺呢度
基本上Apple有嘅功課an機9成9都有
但係冇人知
佢連牌子同OS都未分到,算罷啦
例如香港地whatsapp多人用過line wechat kakao tg
但好坦白講唔見得WhatsApp 真係優勝過其他通訊軟件好多

係討論點解香港人最common係用whatsapp而唔係其他app既時候,大家走去研究佢d軟硬件功能配套,身份像徵
你覺唔覺得係鑽緊牛角尖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞