An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
香港唔係an機用戶多過iphone?
airdrop你唔使㩒接收嫁?你未用過就收皮啦

iCloud link大家同時存取都冇問題

你逐個逐個airdrop啦
佢就係果堆圍埋一齊係街等收相啲傻鳩
:"喂開哂airdrop未"
:"喂xxxx的iphone係咪你?"
:"喂收相啦"
想其他人同佢一樣咁傻鳩
點解唔用BT 收相其實差唔多
啲人好多時都唔記得自己部iphone係咩名
以前讀大學嗰時成班人定期reu,airdrop搵唔到人、send得多無反應、進度kick住,要成班人一齊reboot一次,見得多
畢業之後reu都係直接放icloud link上group算,乜都唔使問,自動波
咪即係變左quick share Dropbox 個d
總之iOS都內建咗,成班人reu勁好用
app選擇多,play store冇可以外面down,eg vanced YouTube,可custom度更廣
Security同privacy做得太差

加上數量太多

太多狗屎垃圾low end機

搞到成個市場都睇唔起Android手機

Google Pixel同Samsung高階系列就另計
作為用左 And 機十幾年嘅用家想講, google 對 and 機用戶同 iphone 一視同仁係自己拿來衰, 你俾多 d google storage 已經有人會考慮跳船, 仲有限返住幾間大廠同小廠出唔好搞到機海咁,唔駛搞到咁混亂, upgrade 同 ios 睇齊包5年, 再搞好 d 同 pc, tablet, watch 嘅ecosystem, 咁就唔會輸得咁慘
咁都去到40頁
大亂鬥
保安依家有 knox 好左
不過我唔知android sandbox 係點玩
幫連仔刷廣告rating
上年俾hacker一分鐘中出嗰個knox?
一個字: 平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞