An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
其實喜好唔同 真係唔使屌人佢做乜無lala 屌人
我覺得係要嘅野唔同. An user 同 IOS user. 不過確實好多An user 係真係唔明, 點解會咁多人買iphone 用IOS. 佢地係真係唔明.

An user 係enjoy 個個freedom 去裝佢地想裝嘅野. 或者係佢部機攪佢想攪嘅野, 而最重要係好多都係免費.

我作為一個IOS user, 佢免唔免費唔係我關心嘅野. 你要攪呢樣攪個樣嘅, 好多俾錢嘅IOS app 都做到. 而且做得更好, 而且個距離係爭10萬幾里. 我關心嘅野係佢嘅野係咪得. 我舉個好簡單嘅例子, IOS 用video player, 係好多premium video player 揀. 好似 Infuse, nPlayer 咁. 全部都要錢呢d. 不過你係An 機係完全搵唔到對應有咁嘅功能嘅video player. 係無. 最似樣嘅就係得VLC 你揀. 而因為呢d 係open source 野, 佢嘅feature 同Infuse/nplayer 係爭好遠. 你去睇下Infuse 個video player 係有幾完整就知乜野係premium video player.

之前 nplayer 都有係google play store 賣過下, 跟住而家都無再出. 死因得一個, 就係An user 無習慣俾錢買app. 佢個platform 係唔會吸引到developer 去寫好嘅paid app. 呢個對我黎講係show stopper. 跟住好多An app 免費不過全部都係有ad 係裡面. 好多係你想俾錢買斷唔要廣告, 都無咁嘅選項. 我唔係要免費野囉.
佢係衰乜
唔用android?
如果單純講所謂「優勢」iphone 真係唔算突出
但佢既周邊同穩定性先係點解咁多人願意被「圈養」
吸唔到app developer,久而久之無人用
聽講當時連馬會app 都無,candy crush 又無,已經令好多中年人卻步
Pixel用家表示笑而不語
係咪之後Nokia 都係用windows 個system
唔用Android 之後就收皮
屌你老母
初頭得Apple music 支援apple watch單機都聽到歌,無撚敵

初代真無線耳機得Airpod 係穩定講到電話

週邊user experience apple最好
轆ig轆連登駛唔駛超頻降頻
正如你買個dyson都唔會走佢改佢風扇轉速
人地賣成個package做好晒
新世代就係tune機下欄嘢俾it9做
顧客要求turnkey 有乜問題
其實由頭到尾都無嘢好拗
2023啦 android同iphone咪又係差唔多價錢
得啲柒頭仲會覺得用iphone有虛榮心㗎啫
唔通真係見你用android會兜口兜面笑柒你咩
自己鐘意用乜就用乜㗎啦
肯洗錢又唔怕袋兩部機嘅咪雙修
android 應該刪除"關機鬧鐘"功能 /s
咪係,兩邊各有好處,雙修就知邊個os啱自己多啲㗎啦
其實我用左咁多年都冇綁架到,電話簿/相/筆記用 Google backup, 聽歌用Spotify, 唔用icloud,
隨時可以轉返android, 轉左最多要買新錶,不過真係冇乜動力轉
下一代macOS 開始慢慢會多返人肯幫Mac 寫 game,
因為apple 出左套 game porting toolkit 好方便就將windows game 轉到去Mac 度行
.
你啲垃圾引戰狗就算吧啦
香港嘅話所有嘢都好簡單:要係港女之間普及,狗公就會一齊轉
講得好直接
你都戇鳩,我仲要撳你條link
airdrop直接收相
呢期份人直咗少少
統一晒an版更新, 界面, 功能先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞