An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
本身android冇人用嘅立場已經係錯,唔知有乜討論空間Samsung都未擔心冇人用,連登仔成日喺到幫samsung鳩噏
成個安撞世界得三星做到,仲要做得唔好(chip廢)
其他都係垃圾嚟
靜係講香港呢個市場
iphone 可以做到八達通 放埋落apple watch
An機嘅...得Samsung獨家八達通...而且係唔可以放喺galaxy watch
再講...iphone 係可以自由放credit card 入wallet
而samsung 個wallet 係你加卡後要做多一層認證先俾加(例如:要打去hotline)
Wallet 層面... Apple wallet 係可以自由買卡(日本/其他地區嘅搭車卡)
Samsung base on 你註冊時嘅地區就鎖死你wallet 嘅地區...你想加其他地區嘅搭車卡都唔得
用埋google wallet 都只可以交歐洲嘅搭車卡(有錯請更正)
咁呢d要符合香港人方便嘅功能都差咁遠...

再講,唔係個個人都會拎住部電話不停撚吓有d咩功能,要點先可以用到......

靜講以上嘅點,Samsung都冇得同iphone鬥...其他品牌嘅an機連香港啱用嘅wallet 都冇,喺呢個年代滲透香港市場都仲係鬥硬件 an機市場好難搞
好嘅唔學,衰嘢學到足
真人真事 聽過個女仔 frd講溝佢條仔幾好 但係用an機唔考慮同佢一齊
好撚毒
科技野apple
重寫os
iphone made in China
唔計!
係因為多黑人老大哥用吊米個d… premium (5k up) iPhone 市佔係75%,apple 佔左成個smartphone market 45%既銷售同85%既利潤,基本上除左蘋果全世界都係白做
都唔係,samsung 就分左餘下果 25%利潤

而samsung賣零件俾apple係仲好賺過自己賣電話
idog開post講os贏
俾人反駁計os係用an多
idog就話唔係計os係計牌子
俾人反駁計牌子都係輸
idog就話唔係計牌子係計利潤

利潤高咪又係喺idog身上賺嘅
同韭菜拎中國GDP去打飛機一鳩樣
認真都多ios撚講 無airdrop=無social life
好似成個世界圍住佢地轉咁
我又好想收你d大mb數相啦…
iPhone 係設計到亂影都有張相睇得到清清地……但不理會效果有幾真實,色調等等完全無現場感受……竟然咁又好多人唔介意,仲話幾好,例如我老婆。所以除了一大班人畀iOS 生態圈捆綁 ,仲有我老婆呢類其實無乜要求,攞住iphone 好似有d 自信咁,都難叫佢哋離iphone 而去。
點都有whatsapp,係永遠有班人用an都會投訴WhatsApp畫質衰奇奇怪怪
An市佔係7成

唔知樓豬問乜
其實你咁中意計第三世界國家用乜電話,你係咪係柬埔塞住緊。
咁你班idog咪唔好開post講os, 唔好開post講band, 直接開post話要比較利潤囉

我都有買aapl, 真心支持下部iphone最平開價10k usd㗎
人地ios版主 你就話人幫三叔打哂飛機
唔好覆一張唔覆一張咁肉酸啦Ching,600usd up category咪75%囉,除非你好中意同非洲黑人老大哥比手上部吊米比唔講以為你係2013返黎,2023都重idog idog咁

Btw 好似講手袋咁,Hermes 賣一個等於Gucci賣十個,任何market 都講利潤,調返轉咁諗一間公司可以賺幾多反映消費者preference,個個都想做high end market唔通個個都做到咩,食左成個市場8成消費力會唔會care其他人今年出乜
oppo vivo xiaomi佔5成
令到D APP商喺AN機出APP先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞