An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
咪同你一樣 見水就抽
首先部機用over1年唔好變慢
次次岀機都見啲kam友用An機
PREFER AN機, 咁多年都係用AN機,
老實講AN機都可以有好多牌子, 好多資源都係SHARE.
但APPLE就自閉仔所有野唔肯同人SHARE,
淨係插電腦過野, 所有野都限死你一個BRAND唔係就會好撚麻煩,
依樣野好唔鍾意. 諗到第日佢真係出I CAR分分鐘你買架車連電話都一定要APPLE獨家村到ON9, 平時一班FRD SEND相局鳩你用AIRDROP唔用好似異類咁, 老實講APPLE初期既產品係有創新性同靚, 近期真係無乜特破.
不過黎緊APPLE要用返TYPE-C CHARGER我好撚WELCOME,
全世界都係用緊TYPE-C你自己ON99係要用其他插頭DLLM APPLE
因為部機本身都堅持唔倒5年
相對呢D 我覺得掃芒邊可以back 先係真正史詩級屌打iphone 嘅function
clipboard 係實用
掃芒邊返去係神級實用
望下個世界吧,唔好只活喺自己個 bubble 入面
我懷疑佢講緊youtube
但你應該係講緊瀏覽器睇片
我sony 都唔得
same, 枝筆真係好好用
一用返唔到轉頭
用咗近十年有筆電話
離唔開個samsung notes
我啲samsung用4,5年都仲好順....
除咗我成日物理重傷佢哋(爆mon)
利申note 10+ 256gb一出就買用到宜家
從來唔清機,呢一刻都仲好順
係舊電殘咗啲
"而samsung 個wallet 係你加卡後要做多一層認證先俾加(例如:要打去hotline)"

可能係你地香港先要
我喺美國係唔使

" Samsung base on 你註冊時嘅地區就鎖死你wallet 嘅地區...你想加其他地區嘅搭車卡都唔得"

都似係關samsung事或香港信用卡事。我美國咭,去加拿大同日本都試過冇問題。

不過我係用Sony唔係samsung
n年前有個friend同我講話iphone4個mon size已經夠apple唔使出大mon機。
你估下而家佢用緊咩mon size既iphone?
有讀障??
成皮野出部手機買個膠殼有咩用
定係買部蘋果扮有$,用返幾年再放出去補貼下新機
家下AN換機都係放一晚就WIFI跳晒,除非你IP可以連銀行果堆APPS同APPLE PAY都唔洗重新入信用卡資訊
其實係除咗iphone之外apple所有嘢都係用type c
唔好講真話佢瘀死
佢個lighting 插頭十年前係先進嘅,但之後只係為左賺專利唔肯用type C

另外想講An機巿佔長年都高過Iphone,到底要打乜9
講真唔打機888 8gen1咪又係咁用
用黎上連登上ig fb點會出事,又唔係個個買s系都係用黎打大食game
另外就係An機根本冇選擇, Pixel冇行貨, 你個兩年要換An機好難避888 8gen1, 除非你唔介意用中階機695 765 778呢啲
笑撚左大陸廠 d 靚mon ram rom 靠撚哂三星 做水龍頭就得
除非你係AAPL股東,否則講利潤關用家咩事?只係證明咗用蘋果產品係俾人割韭菜
你搵到一間an 機有六個維修點,預約檢查唔收錢即時比得返你再問呢個問題。
你淨係計旗艦就係,大把中低價an 機
似係用家問題
noted, thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞