An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
Android友對於科技野真係lud哂
香港好多40歲以上好多轉左華為

所以Apple 有四成幾的話,市佔計android一定輸
大把意思
有快叉,有摺mon,down野方便唔使啲acc轉黎轉去,bluetooth有LDAC,play store課金平過apple仲要有回贈
帶起先有咩用 人係向前看
The best takes all, not the first
死症黎
幾百款機用一個系統
用一兩年就疾到仆街

iphone一部用最少2年
唔洗搞啲咩特別野都keep住順
samsung 好撚多人用喎
剩底56%唔係Android嘅話唔通會係windows phone咩
講Brand咪apple獨大 但係講系統一定唔係
apple 畀蠢人用
呢個世界蠢人較多
所以
係 同埋成日都係Samsung po好委屈咁話少人用An 太多人用iPhone 連見到有女用都會拎嚟講
轉個頭一有呢啲po就話人地少出街
你係昏迷左定點,30歲以上勁多用華為

尤其係堆藍絲、紀律部隊,用華為係型的標籤離,
呢56%鴻蒙起碼有20-30%
睇你部電話用黎做咩

如果係自己一個日日係屋企睇片打機,咁用咩機都得,an可能仲方便少少

如果係有social life會同朋友出下街食下飯,咁好多人都講左,成圍枱大家一齊airdrop,你無iphone點drop?
2023啦,仲up去Dropbox等你自己慢慢down? 仲up上fb tag翻你?

Apple已經建立左一個生態,就好似點解香港人係用whatsapp唔係用line/kakao 咁
係社交限制黎
呢類post係出嚟幫連仔刷廣告流量
分開兩個畫面而家係咪ios都做到
我自己就雙修
主機iphone
Android 係旅行先用
除左airdrop,其他都應該有方法代替
所以,我有ipad, macbook, 舊iphone 去收airdrop

其他時候都係用an機
預設立場
鴻蒙咪又係Android
用唔到嘅閹割版嚟啫
所以,你應該講﹕
你需要一部收到airdrop 既device
而唔係講﹕你應該買iphone

當然,直接用iphone 最方便
用唔到Google services
所以我揀sony
好似人地出街會帶尿袋
我出街帶多部電話,有咩咁大問題
你咪on9啦 20-30%
計埋生産量都唔知有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞