An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
傻鳩 佢公道過你條柒碌啦

而家邊個降頻阿
唔知點解見親朋友用D an機個硬件都好流
一係燒MON, 一係個殼甩皮甩骨花晒甩色之類
咁洗唔洗開app
同冇電時用唔用到
睇完你篇野 我覺得好尷尬 亦戥你屋企人尷尬
講啲嘢好似自閉咁活喺自己世界
不如唔好講外型
apple出新機個陣幾乎所有third party即刻轉陣去fit返佢個size
買殼iphone選擇多過an機幾多倍
佢個UI方便程度an機都拎黎做指標
我覺得呢幾點已經嬴走左唔會睇spec黎打飛機班user先
有冇牌子係淨係做iphone殼唔做Samsung殼
條傻閪idog見人就咬
但係使唔使用data
auto fill 一次性密碼
我都識有個男仔平時用開an機溝唔到女,一轉用iphone 就有十個sp
有得揀
都係要揀部冇得揀嘅
香港人

an 機有上下摺左右摺
推蓋掀蓋有筆冇筆
指紋 face id 3.5 電台
任君選擇

idog: 死gaycook又唔出返指紋
also idog: an 機唔入流
Android想逼人用但又無信徒又user friendly,人地apple就算唔user friendly但起碼信徒多,洗腦能力強,真係無得比
智障

十年前就係
我唔知
但係揀殼iphone一定多選擇過an機先
有D舖頭癲到iphone8既殼仲係度
你不如睇下邊D舖頭仲擺緊同佢同年代D殼
所以啲智障問親我買咩電話好
一律答 iPhone
買部電話都話驚唔識用嘅
應該工聯會興趣班都唔收

Android 咁撚難用
智商唔夠 100 真係無謂勉強
由iphone4開始an機就苦苦掙扎要超越iphone
到2023仲未成功超越
apple擠牙膏都嬴到開巷咁
an機無疑係吸引左
但apple個生態系統 即係an機user講既綁架仲未有邊間an廠做到
再講我覺得拎十幾間廠同apple一間廠比其實幾唔公平下
我就雙修既, 但最近係用多咗 An 機多, 因為舊電可以用耐D, 其實做副機幾好, 做main 機就唔得啦, banking app 一定用返ios, 八達通都係。 Android 要贏首先就係價錢要平,過5千已經唔會諗,同埋要大電。
iPhone 8
衰撚過買部低檔 android
新機買唔落手咩
banking app 一定用返 ios 嘅原因係咩
貪易 hack?
針對 ios 嘅攻擊遠遠多過 android
好多人買來俾姐姐老人家用架, 舊機都有佢存在價值。
其實android 都有樣野叫咫尺共享
有face ID 登入快俾錢快, 同埋更新特別快, 基本上新ios 一出就會更新哂,反正全部iPhone 都係行iOS, 最多第一二日會bug bug 地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞