An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
an要做到ios咁更新支援5年
人地好撚客觀咁話你聽食緊屎
idog: 我覺得幾好

btw IOS係咪仲未有得split screen?

明明唔夠五成市佔
又會有大過 50% 人用緊
三星對於旗艦機與A系列手機提供保證長達4年的系統以及5年的安全更新
介唔介意客觀咁再講下an 有咩實用用法係ios 無
真心想學野而家拎緊an 機做主機
覺得an機iphone 一鳩樣
想學下野
你為左唔想俾人覺得異類就會潛意識去揀iphone

明晒
懷疑大部分人嘅理由都只係跟隊

認真覆你
如果你講到社交不便嘅話 喺2009年至2012年 啱啱開始多人用smartphone嘅時候

如果你冇smartphone用唔到whatsapp telegram之類嘅即時通訊軟件
的確會令到你喺社交/溝通/聯絡造成好大嘅不便

至於你話分享相片功能
當大家都有smartphone嘅時候 你會發覺有大量嘅代替品可以取代到airdrop

for social life
可以用whatsapp telegram signal

for commercial use
可以用icloud, Google drive, Google photo, email

唔覺得有好大不便
做就已經做緊
不過一嚟未夠時間證實
二嚟An fan都唔太appreciate呢樣嘢
講部電話都可以變 racist
commercial會用airdrop係咪d冇出黎做過野既人FF出黎
佢冇講airdrop喎
多數團體活動send相都會用WhatsApp gp share
個別有心會用cloud drive

未試過因為無airdrop俾人白眼
其實AN機就算唔更新 啲app基本上都支援10年以上
唔似ios直情唔用得
起碼要換左個system先

自己用iphone主要係安全性

畢竟所有戶口都係哂電話到

不過apple依幾年實在太仆街

電池健康度一年就跌落90%

充電位幾年就壞

以前6都唔會咁離譜

仲要次次都係7/8月出問題

明顯迫人換機 正一仆街企業黎
剩係冇 apk install 已經係廢
冇 revanced app 用

細節嘢
wifi 可以變 qr code 俾人 scan
執相 magic eraser
app store multi login
app store 轉區易過 ios
之類

仲有 tasker 呢啲神 app
安全性
再講一次狗係開到黃之鋒部 iPhone
但開唔到周庭部 pixel

apple 嘅安全性只存在喺發佈會上

但唔係話黃之鋒個password太簡單咩
之鋒都認左佢PW得4位數
個名好柒
tasker 姐係ios 嘅shortcut?
你個數據包埋非洲、大陸市場?
source?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞