An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
係user角度多咗咁多個步驟又煩又柒
兩邊都冇特別鍾意
大機係三叔帶起先
同埋你講啲自由度應該係系統果方面
同硬體設計冇乜關係
依家仲邊有人用iPhone
你嗰啲密密搵個icon推post
又無端端插兩句咀將iPhone同An擺喺對立面
擺明係想引戰
梗係關硬件設計事
以前成日都有post屌Apple唔俾插SD card係為咗逼人用iCloud
cut 3.5係為咗逼人買佢啲AirPods
全部都係同自由度有關嘅嘢
呢句好撚老
好似啲亞視節目最後 係要整條問題出嚟問
佢個系統冇變到IOS咁封閉我已經心足
Flip同fold 銷量好低, 全球經濟衰退下呢啲貴價機更難賣
用過一代iPhone 之後 轉返Android 機
唔會想再用iso
有咩大分別
香港都唔係
一代比一代好賣都比你講到冇人買
除左窮撚,
加州人大多數都係用Iphone
唔用iPhone 會冇女

利申: Pixel 7 撚,黎緊轉會
用brand計咪最高
美帝買iphone平過買亞洲製an機?
冇計 一開頭做得太差 好多人仲係覺得佢lag 試都唔肯試 之前公司抽獎抽Samsung 條友轉個頭就賣左佢 寧願用出左幾年嘅iPhone
其實冇咩大分別

不過用開an機 專咗去ios一年 都覺得唔岩用
之後比咗家人
唔係價錢既問題,加州人好肯洗錢

而係文化既問題,美國人係用iMessage, 冇人用WhatsApp

用Android Send SMS,會岀Green Bubble, 班人會覺得你Cheap, 你又入唔到Group Chat, 會冇朋友
做到核電先講啦 起碼要捱多iphobe 14 pm 2個鐘啦

利申: An機用家
當你見IT人都有起碼一半係用iPhone,
咁你就知冇得追
貴唔係部機既缺點,係你既缺點
係人有你冇,獨家村。
AN轉咗去IP
除非PIXEL有行唔係好難轉
客製AN始終都會有唔少問題, 用得耐硬係反應有少少慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞