An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
大佬真係要90%先叫mass market咩,佔左成個market 一半wo,你條街著Nike 最盡都係一半啦,講緊個個用iphone 既都係6-10k既model

Re usbc係因為歐盟迫佢換唔換唔俾賣,國家力量

Re web browser 呢個又係返去數量問題,Apple by unit 係得20%,咁都好難safari 會多過chrome嫁wo,所以咪睇主要既國家市佔(英美日法重要d定印度非洲會drive 個產品先),銷售額同利潤佔比去判斷市場地位
返工用 iPhone 打字都覺得好撚惡夢
倉頡撚空白鍵冇得選字

搵到個要長撳先得都冇意思
APP DRAWER同HOME PAGE都可以

前提Apple受歡迎啲, Android冇咁受歡迎

Suppose 應該係講點令Android 受歡迎,which is 諗點進步,甚至可以同iPhone平起平坐

但大家都斟酌個前提,apple 沒有受歡迎啲,即係唔使改
主要係懶
不過講真都係電話一部
就算我幾咁J iphone
用左一排都只係覺得電話一部
啲人係咁話sony 好清水好難用
我都唔知佢地講乜
到底啲人對一部電話係有咩要求同幻想
你放過我啦
我唔鍾意姜濤㗎

我錯啦
唔好再用姜濤覆我

望到姜濤 fans club 張相
你想點就點啦
我想講返電話咋
kaiboard 屌打喎
就算你點話佢抄都好,佢個介面係靚勁多
其實你打開 IG Whatsapp 都係用入面嘅介面
唔太關部電話事㗎啦
更加唔明點解要對一個 OS 咁忠誠

講真 send 相都係 wtsapp TG
上面吹到要 air drop 先有女溝都唔知做乜撚
kaiboard 速成好用
倉頡難搞
空白鍵係換頁
我講緊web browser
Iphone睇所有web browser 都可以10秒10秒咁飛
An係唔得
阿哥
你呢句野有d矛盾wo
咩都做唔到
又點會係最好用的smartphone
充其量只係可以話配套夠封閉
班users用開左就費事去轉會
就係咁先玩死人,搞到用家有買齊兩款插頭都係等歐盟出手殺死lightening port佢先醒覺
咁呢句公道講,同一個app
好多app an 版係hea 勁多
ios 好好用,但an 版係惡夢
真係唔知點解
但下下要做功課,搵個好用D 嘅app
又係另一個惡夢
咩an機用家一定係毒撚呢啲都係叫point
呢啲人覆佢都嘥氣啦
我速成狗,成最大贏家
Firefox 飛到
都係睇迷片先用 web browser 啫
TRY TRY先再回應,
咁KAIBOARD可唔可以打英文出埋中文, 或者打中文出埋英文單字, IN CASE你唔識打果個中文字或者唔記得點寫個中文字可以打英文都出到字?
認真問, 因為MILES LEUNG已經停左更新, 真心想搵個KEYBOARD有類似功能
依家講緊iphone所有browser都得
An仲要試下試下咪即係唔得囉
可以 kaiboard就係咁抄佢所以先出名好用
同埋有樣野想討論
我覺得係UI 方面,IOS 係屌打AN
呢樣大家點睇?

利申用左8年ios, 已經變左ios 嘅形狀
kaiboard 絕對做到

甚至佢可以打6個英文碼識別做三個字嘅詞
miles leung 果個唔知做咩打超過四個碼就會變粵拼
我忍受唔到
唔好講個on9仔

講返電話

咁你係覺得Android受歡迎啲?

定係你認為Android性能高啲?
我覺得呢樣嘢本身就是消費者責任
放棄選擇權就一定冇好結果
蘋果咁惡都係因為咁啫
3.5 指紋 叉電之類

Samsung 跟風我仲可以轉 LG Sony
蘋果亂嚟你就唯有硬食
商家佬會企係消費者角度諗嘢就奇
蘋果已經係市值最高嘅公司都要同你慳個叉電器
其實真係好肉酸

消費者係應該支持競爭
容許企業壟斷
受傷嘅永遠都係消費者
Apple Google 都係利字當頭
咁sony應該上位

iPhone 啱你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞