An機究竟要點做,先有機會好似Iphone咁受歡迎??

1001 回覆
49 Like 418 Dislike
返回鍵都無仲講咩簡單易用
易用唔等於只包括硬件
14pm啱啱出果陣都有得炒嘅
人地做慣奴
改名叫
anpple
anos
真!
唔用IP其中一個原因就係唔支持依種咁仆街既做法.
Google想整就要限制班廠,咁班廠有機會轉場,所以好難,反而係同windows高度整合會易d,但google又唔肯
最大機會係罪大自家整合ps,電視/三星整合成個智能家居,用返android做基底,唔係突破唔到蘋果
停咗an機轉做生產iPhone 就得
sony最廢係軟件

要追到等多三十年
Ps5系統倒退,無左主題
Sony賣情懷都夠用最低成本砌部合成獸出來、再設計下外型、包裝下、落廣告大把傻hi狗衝
iphone無特化型號

偏影相,偏打機 2條路都俾an機屌住打
罪大幾時出捲mon手機,配合一寸鏡可以直接做厚d都得,仲可以當埋ps5外屏
家下個ps remote唔太好用
iphone 特別受歡迎我就唔覺. 不過最少你要肯花錢買, 就唔係個個會想咁做. 唔係話能力唔得, 係想唔想嘅問題.

User 分好多種, 我地睇下佢地會跌落邊種OS.

好多人, 真係用部電話黎收下message 同睇下片. 呢d segment 嘅user, 好似師奶個d, 免費上台機就得啦. 即係Android.

後生嘅有極度多時間, 而亦鍾意玩呢d 野嘅話, 玩呢樣玩個樣係部電話, 又root 機又裝唔同app 咁. 呢d 工程師有嘅係時間. 咪跌落Android.

工人姐姐9成都係最平嘅電話, video call 到就得架啦. 呢d 有跌落 Android.

咁用iphone 係咩人? 以上皆非而且番得工10年8年, 有d 錢入左佢個ecosystem 嘅人. 買左部ipad 呀, 買左部macbook 呀個d. 你年紀有番咁上下, 你唔會成日攞住部電話攪wallpaper 攪root 攪呢樣攪個樣. 最重要係部野24小時on call 唔壞同方便. 要嘅app 齊, 有app 係可以俾錢買而app 嘅quality 係好過免費app. 要嘅係好quality paid app, 而唔係免費野. 用ipad 嘅app又唔會on 9 放大而係built to fit 嘅尺吋. 你問下呢d 人上一次轉wallpaper 係幾多年前嘅事? 電話係變左一個appliance 咁用. 等同你唔會買左部新雪櫃, 研究佢點樣轉個firmware 慳電5% 囉.
完全解釋晒
亦都有我呢啲屎忽痕嘅想玩晒兩邊嘅咪雙修,why not both
所以我咪話年紀會決定你嘅取向.

我都係雙修. 做乜要揀哩? 買撚晒咪得囉. 而且, 人大左, 你接觸嘅可以買嘅野同玩嘅野會多左. 後生無咁嘅資源去玩, 咪擺晒d 時間係部電話到. 你做野做得10年8年, 你可能已經講緊買乜野屋, 買乜野家電, 屋企玩乜野smart home, 買乜野hi-fi, 買乜野車. 有小朋友就買乜野俾小朋友玩. 你手上嘅資源已經唔會局限左你只係擺時間係部電話度.

我唔會否認Android 好自由, 呢個係佢賣點啦. 不過, 到左某個年紀, 呢d 唔會係一個吸引到我去買呢部電話嘅原因. 我嘅時間唔會擺左落部電話到玩佢個root 或者係部電話要split screen 同時開幾個app 咁. 定話好自由可以裝好多crack app. 我唔需要, 我要嘅我直頭買, 攪咁多做咩? 我用唔到, 亦唔會花呢d 時間玩呢d 野.
有啲an fan成日miss咗個重點係手機只係生活上一件好小好小嘅工具
只要應付到日常所需
啲customization其實唔係太重要

因為真正要customization嘅唔係部手機
而係成個人
南韓LG store 真係賣緊 iphone
咁認真覆條傻鳩盲反撚做咩
見到話點解冇人down safari 黎用都知佢係on9
嘥口水
有無受歡迎
有就完美解答咗
南韓 2023

30-39歲追到56% VS 41%
30歲下已反CUP 三星到差唔多雙倍銷量,你覺得呢

主場賣咁平都要輸
真,正一濕鳩公司黎
你自己唔會姐
其實好多人都唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞