(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區120 新手問野請睇#1 -

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
想問你係咪好瘦但有肚腩
點解會14%體脂都話自己肉騰騰
增肌同上磅都想要 但我想keep住 12%左右上到70 kg
依家咁樣上我驚上到70已經18%
都係百佳買堅果穀物個類 跟佢食1個serving
我依家係4日( 2塊多士+穀物+奶) 再轉7日老麥/大家樂早餐 咁樣替換
我都唔知我係唔係新手期
以前做過半年gym 60上到70 kg, 疫情封gym就減到55 kg bf 9%
依家呢半年先開始又操返, 已經用左新手福利期?
雖然係咁 但我依家做既重量重過70 kg個陣
新手福利唔係限時buff黎架師兄 打少D機啦
你冇肌肉就會生得快 多肌肉就會生得慢
係 會現形個種以前去到9%個陣先隱約睇到有腹肌
應該係腹肌太弱 依家一個禮拜都操2日腹
上下半身既strength有分別都合理d
肌肉太少
其實你哋操野介唔介意比人𥄫?
不論男女
唔介意
我見到有啲ching做big 3做得重都會望
之前一分鐘40下捲腹都好辛苦
依家輕鬆60下
計返佢舊post 佢好似操左9年?
9年140磅 8rm又真係異於常人
仲要講到好不屑其他無料既教練
進度異於常人地慢
久唔久都有啲人上嚟認屎認屁
有無人玩緊屯門個新健力場?係咪真係任掟bar唔嬲?
咪係囉屌
係度笑鳩其他私教
又唔知自己廢
仲係度講話咩重量唔重要good form先重要
人地拉得又重又good form又大隻
比個新手絲打笑鳩返轉頭
174 66kg疫情完二月果時復操,最近呢三個月卡係68kg唔上係咪食唔夠,但係反而力量提升得好明顯
突破平台期就係飲肌酸 飲pre
單睇呢度就已經知呢個教練有無料
唔係教人技術上點樣突破而係一味用外用品
就等同問個跑步教練點樣跑快d
佢答你飲red bull一樣咁撚on9
唔係話呢d野無用 而係你係有料就教人點改變訓練 點改進技術啦
我都廢撚事屌埋咩操腳,加餐呢d淨係可以用黎對新手講既說話
你追求嘅係數字上有無增到重
定係大力/大隻?
久唔久就有人衝出黎柒就真
第一次見人係咁回應如何突破平台
呢個我覺得真係柒到喊
舊時d人點柒 起碼都唔係自視自己係d咩教練
呢個明明就淨係識呃鳩0訓練經驗既人
都當正大師級教練咁款
仲開你問我答
後者,但身形好似變化不大咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞