(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區120 新手問野請睇#1 -

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
佢好矮
同埋唔係6.9% 佢9up
起碼有9% 6%同9%差3但係係差好遠
6%係可以上台比賽 點睇佢都唔係stage ready
每個動作試下3組起步先
同一個動作練太多組 可能影響你之後操野
因為其實頭2組已經拎左大部份既刺激
其餘既組數只係幫你揸埋d力走
C hing們請問去邊買蛋白粉好?
at least 9-11 %
腰間都未減乾
Versa gripp 真係有買貴冇買錯

特別對新手操背肌黎講 可以唔洗因握力唔夠所以借前臂力黎拉

好爽 個背可以俾盡既感覺
呢樣唔知
有研究顯示訓練組數到某個range會出現diminished return

以胸為例 10組係minimum effective set
10-20組係peak 位 , 個個人反應唔同
22組係max recover volume, 姐係多過20組 效率反而跌左 而22組打後會回復有問題

結論就係建議你係10到20組中 試自己邊個組數最岩自己
係呢條撚樣啦 最近個global 佢係咪有份搞?
真心咩?叫新手用鴨掌
覺得做拉既動作會正確好多
佢等於幫你hold實咗隻手 同埋我成日背有力但手冇力而做唔落去

我廢sorry
你有冇再做其他訓練加強返手握力?

有弱點但又唔加強訓練會得不償失的
講得唔好 肩一個動作 胸一個動作 三頭一個動作咁樣 ? 其他compound就4-6個動作咁?
呢位師兄好落力想入名人堂 句句都要撩交嘈
手握力點操 求教學
冇諗住撩交嘈 單純講下個人感想
上面咪話我廢sorry

冇話我一定啱都冇叫人跟我
單純覺得依個product幾好
加埋都係8個動作 你應付到可以去馬
胸既iso做唔做都冇所謂
如果頂唔順個volume 可以先cut胸iso

同埋膊最好分開諗前中後膊既獨立volume
前膊好多推胸既動作都會練到 唔太需要iso
反而中膊iso唔好skip
唔係講緊你呀 覆你果個呀
溝個36G既女朋友
再試下大力將佢對波揸到變32A
個位師兄都係好心提醒我姐
Ok既
自貼未
條女得D, 我都想佢有G
你睇下佢係前面點樣撩交嘈先啦
揸腫再揸細
師兄識玩
條撚準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞