(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區120 新手問野請睇#1 -

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
lm
lm
最近增磅食到反胃 請問如果我想買攪拌機應該要咩馬力先夠去搞碎D肉/堅果/生果?
或者好似金鐘國呢部機咁要幾多錢到
https://www.youtube.com/watch?v=8GlLxbTRaW4
唔該
唔建議雞水 建議先減少啲食量再慢慢逐啲加 或者分多幾餐食
ninja blender
真係食唔到..... 一直卡住65KG 因為我本身食量唔係多 但想增磅又要食多D野 ...已經係咁食薯片同每日2包GAINER .....都只係僅僅維持到65KG
又可能食得太清淡 卡路量上唔到去
唔該我應該要自己睇到
不過有無話要幾多馬力先夠 第一次買 咁啱有消費券
食低飽肚感
高熱量既原型食物
感激
有冇ching知除咗bc之外
仲有邊度可以買到拉力帶同腰帶
上網 decathlon
會睇嘅仲會係季後鳥咩?
想問下dumb bell 推胸 同 用機推胸
應該要揀邊一樣好
用dumb bell 可以落深啲 但係冇機做得咁重
定係全部都要?
食唔到 仲想食再難食啲嘅嘢

https://youtu.be/gJio0lPysF8
Both
好!
因為自己一路做開bp 加機
但係bp 一路無progress
所以是咪要加多啲dumbbell training replace 機做?
Dumbbell replace bench press
想知Ching 點解咁諗?
因為bench press 冇dumbbell 咁食得應?
Dumbbell press 冇bench press借到咁多力 focus 多啲個胸 但bench press就推得重啲 所以我係一個一個period兩樣輪住做 做到進步得少就轉動作
明白
咁想問下師兄幾耐會再轉返bp
係用時間計 定係睇dumbbell 重量有冇提升計?
麻煩了
我自己就五至六個月轉一次 但睇人 唔同人唔同
睇就睇both 但主要睇重量升一格要幾耐
萬分感謝
呢啲post做乜野 google下好難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞