《我的MK妹同桌》第二季(2)

1001 回覆
127 Like 8 Dislike
你休息下啦夜喇,聽日仲要返工
返工好磨滅心志
我驚掉低咗寫嘢一排就會拎唔返起身呢段時間就係咁
可以趕就趕下
其實心入面點都形住形住咁
好啦
無就聽日再問過
繼續線上等
不過攰就唔好勉強
大鑊 我感受到綠帽嘅味道
可能阿詩比綠帽男主戴

或者因為今次同子晴一齊食糖水搞到同阿詩嗌交
跟住子晴安慰佢果陣男豬中意咗佢
推推推推推
快D出野
推呀!!!
係言言!
留名
我嚟到糖水鋪,佢仲未到,呢間糖水鋪係我哋中學出去玩完,食完飯之後嘅下場嚟。

之後嚟呢度食糖水嘅次數越嚟越少。

入面啲位full曬,得返出面位可以坐,出面熱辣辣,都唔易頂㗎。

我坐低無耐,就見到熟悉嘅身形行緊過嚟。

「喂!好耐無見喎。」又重複頭先喺電話嘅說話。

「又嚟?」我笑說,「你睇下有咩食啦。」

係昏暗嘅街燈下,子晴依舊咁靚,清純嘅氣質都係咁強勁,但好明顯佢成個人睇落滄桑咗好多,佢換咗個成熟嘅髮型,著住件白色連身長裙,飄下飄下咁過嚟,同埋佢臉容憔悴咗好多。

「我諗好啦。」子晴講,「你諗好未啊?」

「一早諗好啦。」

「咁嗌嘢先?」

「好啊。」

「唔該!寫嘢!」

嗌完嘢食嘅空窗期,就係入戲肉嘅時候。

「點啊?又話好多嘢傾嘅?」我估到係呢句開場白。

「依家又唔知由邊度講起好,哈哈。」的確係好多嘢想講,但去到真係要講嘅moment,又因為選擇困難症搞到唔知由邊度講起好。

「啊⋯⋯你係咪放咗榜啦?」我忽然醒起,就好順勢咁問咗出嚟。

「係啊,放咗好耐啦,Jupas都放埋啦喎。」佢笑笑口同我講,似乎係笑緊我無知?

「我知,只係點解你都放咗榜但又唔同我哋講姐!」我睥住佢。

「Jupas放完無耐就搵你哋啦!只不過我呢排仲要搞掂埋其他嘢先咋嘛。」子晴佢撥一撥啲頭髮,呢一下係幾迷人。無見咁耐,子晴好似有啲唔同咗,但又好似一樣,唔識講⋯⋯

「咁你同蕃薯仔點啊?」我都想約下呀蕃薯仔出嚟。

「我⋯⋯我諗住同佢講分手。」子晴語出驚人,嚇親我啊。
返到嚟攰到瞓著咗
半夜起身寫文....
睇嚟好難在線上啦睇下聽晚會唔會有人在線,加加速

賣下廣告
鍾意就留低個正評啦
唔好挨壞呀做你嗰行都唔簡單
佢同蕃薯仔究竟發生咩事
直覺覺得會出事了
推推推
唔好挨壞呀做你嗰行都唔簡單

都唔算嘅,慣咗返呢份工
係起身返工嗰一刻好攰囉,間歇性地忙
我依家就係忙緊今年DSE放榜啲嘢,成個6-7都係度做前排忙完大單嘢又到放榜
今年放榜嘅人加油啊!!
Hi!!萬言巴
原來綠茶嚟過
依家碌返post先睇到
多謝你啊!有返啲精力就寫嘢了
咩事要分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞