《我的MK妹同桌》第二季(2)

1001 回覆
127 Like 8 Dislike
儲文一次過睇好爽
你返去打文啦
推推
搞唔撚掂….
真係多嘢做到爆
我都唔撚明點解學校要交隊新嘅嘢俾我貼另一個新老師帶
已經夠多嘢做㗎啦返屋企已經攰到想瞓
今日臨放工又俾嘢我做
想趕故嘅feel都無埋
慢慢寫啦
唔爛尾就ok
推推
我聽朝早啲起身出文
盡量寫多啲,因為晏就仲有其他嘢做
淨係抽到嗰少少時間出嚟
「hi,你記唔記得我啊?」個男仔第一句話咁樣同呀詩講。

然後我見呀詩係hea應佢,好簡單咁覆佢。

「之前我有留意到你身上帶住啲XXX嘅嘢,你係咪好鍾意XXX㗎?」嗰樣嘢係呀詩一路都好鍾意嘅卡通嚟。

基本上,每一個女仔都有一個自己好鍾意,或者好有代表性嘅公仔。

「係啊。」呀詩就咁樣簡短地覆佢。

「最近有個呢個公仔嘅展覽,有無興趣一齊去睇啊?」

「我最近都好忙啊。」

「但係等你忙完嘅話個展覽就完啦喎。」再外加個表情符號。

越後面,我就碌得越快,無仔細問,因為呀詩嘅對答都好正常,都係好婉轉咁say no。

不過個男仔就好似開咗個頭,不停問,然後又再R水吹。

「睇完未啊?睇咁耐。」呀詩係隔離催我。

「要睇得仔細啲啊嘛,如果唔係點查到線索呢?」我講笑嘅語氣。

「屌你!」呀詩又打我。

「睇完啦。」我俾返部手機佢,依家啲男仔咁樣溝女㗎咩?我心諗。

「點啊,睇完覺得點啊?」呀詩問我。

「其實無嘅,就算你同其他男仔出去,我都唔會阻止你嘅,有啲社交係要去嘅,我都唔想你嘅生活重心淨係係我度,正正常常嘅男仔嘅話,做朋友都無乜問題啊。」

「同埋啊,如果你要瞞我出去偷食嘅話,我一定唔會知道嘅,我覺得一段關係要行得耐,就要有基本信任,而且仲要唔好隱瞞。」

「你唔係香港嗰陣,我哋咁樣先唔會鬧咁多交⋯⋯」我認為咁樣對我哋兩個遲下long d嚟講,會係件好事。

「知啦!知你最錫我啦。」呀詩聽完冧到⋯⋯成個貓仔咁嗲我,係咁痴埋嚟。

如果你真心錫一個人嘅話,對方一定感受得到。

「咁你點睇?有咁多男仔係你身邊,想溝你喎?」雖然係試探性嘅說話,用著講笑嘅語氣問,但其實係真心想知嘅嘢嚟。
仲有一篇
不過打到一半,差唔多要出門口
返嚟出埋佢,仲想繼續打
新讀者加入,兩日一口氣睇哂,百般滋味在心頭
明知寫到19年會更苦,但希望樓豬仁慈少少去到最後會比happy end佢地
睇個勢無咁快完到既定啲黎歡迎加入
推推
養生派等文,唔在乎更得快唔快,有就得
我唔想做啦啲嘢多到呢
我想有返啲時間寫文啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞