《我的MK妹同桌》第二季(2)

1001 回覆
127 Like 8 Dislike
「屌你咩真係,哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈!」

「點解你可以頭先唔拎出嚟?」佢一直好奇怪呢個位。

「咁易俾你估到咩?你呢個貪得無厭嘅女人,哈哈。」我都俾佢惹笑。

「俾返你囉!我先唔稀罕!」呀詩扁扁嘴,又扭計。

「你唔想知點解我會有禮物咩?下?」我引誘佢,喺旁人眼中嘅我哋,就係喺度耍緊花槍。

「唔想要份禮物啦?」呀詩背住我。

我拎出份禮物,拎埋個盒出嚟,不慌不忙咁拎條頸鏈,從背後吊係佢面前。

呀詩想伸手搶,我即刻抽起佢,佢搶唔到之後,就擰轉身,好惡咁望住我。

「要唔要啊?」我再次擺係佢面前。

呀詩又伸手去搶,我今次俾佢拎走。

「點解你會知我想要呢條米奇老鼠頸鏈嘅?」佢對眼充滿住好奇,見到佢咁恨想知嘅樣,我就好有成就感。

「仲唔簡單?因為見你facebook有like過呢條鏈囉。」我沾沾自喜,續道:「而且我仲係頭先買嘅。」

「趁、你、去、咗、廁、所、嗰、陣。」我憋不住笑意。

「哦!!唔怪之我出到嚟唔見咗人影啦!」呀詩晃然大悟。

「你臨急抱佛腳喎!」呀詩甜蜜地抱怨著。

「最後結果Ok咪得囉。」我跟住笑。

呀詩遞條鏈過嚟,繼而柔聲說:「幫我帶。」

我接過後,溫柔咁企係呀詩背後,將頸鏈繞過呀詩性感嘅鎖骨位,幫呀詩扣起條頸鏈。

呀詩珍而重之把玩條頸鏈,條頸鏈好纖幼,戴係佢身上啱啱好,更顯佢鎖骨位嘅性感。

「完美啦!」呀詩轉過嚟講,然後問一句個個女仔都會問嘅問題:「我靚唔靚啊?」
推呀
Btw其實樓主諗好咗結局未
言言你真係周圍去搵靈感架喎
唔好玩踢爆啦
話晒呢個故我由第一季AC都未有既時候就追緊
而家有AC過嚟留個言都好正常
應該諗咗 前面都埋咗伏筆
Hi萬言巴
諗就已經諗好啦
但係中間位仲未夠完美,我要再花啲時間去諗下
希望呢度你哋唔會覺得拖啦....

btw呢排無咁多,盡可能都會出多啲,希望多啲正皮for加速
多謝你支持滾動
身為作者,要搵靈感好正常
琴日忙得濟更新唔到
今日更新返
推推推
原來之前留完名之後冇加入賣飛佛
一口氣追返曬
唔好sad end
真係唔好Sad end
唔想再經歷多次上季經歷過既野
不過作者話事啦
好sweet
啊....Sorry各位
我呢幾日真係忙到癲......
完全無時間開個word檔打文今日都瞓咗成日,太攰了
抖抖晏啲深夜出文,好多文都打
加油呀
今日出少啲都得㗎
你個帶港女黎台灣係咪棄故?唔再作落去
「靚!點會唔靚啊?我送㗎喎。」我笑得無奈但甜蜜。

呀詩滿意地笑,今次,佢講唔出有啲咩不滿啦。

「仲有無咩唔滿意啊?」

「你想嘅話,實可以有㗎!」呀詩拖住我,行出呢個迪士尼樂園,佢表情係掛住心滿意足咁離開。

係忙碌過後,可以開開心心咁過一日已經好難得,因為呢一日過後,我哋又回復返忙碌嘅日子。

呀詩之後忙住返工,本來佢返學嗰陣已經有返工,但呢段期間佢返得仲多。

接佢收工,去食下嘢,有時間嘅話仲可以睇下戲添,呢啲已經係我哋平時拍拖嘅節目。

並唔會下下都會好似去迪士尼咁,有套期待好耐嘅電影可以一齊去睇,都已經好開心。

雖然放假我哋都會要返下part time,但係盡量有時間都會抽空出嚟,不過同之前有啲唔同嘅係⋯⋯

呀詩想去嘅地方,需要靚,同埋要影相。

我見佢ig度都好多人影靚相啊,食好西,係呢種社交媒體嘅渲染下,都會受到影響。

唔好話呀詩啦,我ig都會見到,其他同學時不時又會po下啲旅行下,由一大班人嘅聚會相,變成啲個人相或者係拍拖相;由近鏡嘅合照,變成影到成個人連埋背景嘅照片。

呀詩呢種原本就企係潮流尖端嘅MK妹,對呢種事可以話係極為敏感。

嗰陣去完迪士尼之後,呀詩返去就係ig上面開post,都係啲靚相,當然我同呀詩嘅合照都係入面,下面啲留言都係好sweet之類,我估唔到呀詩ig多咗咁多我唔識嘅人。

因為一睇就知唔會中學嘅熟人。

呀詩啲post閒閒地都過100like,嗰個仲好似成200幾300like添,我唔專登去睇返都唔知,我㩒like嗰陣仲係30幾40。

佢ig follower嘅人已經過千⋯⋯

雖然唔係較公開,只係估唔到上咗U之後會識到咁多人?相反我係asso呢邊都無乜幾可話識到朋友。

「我哋過幾日去西環碼頭囉?」呀詩放工之後同我講。
feel到男豬已經有醋意
唔上進d就come on James
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞