《我的MK妹同桌》第二季(2)

1001 回覆
127 Like 8 Dislike
「你睇下啊,你將我隻腳cut成咁⋯⋯仲有啊,呢張⋯⋯呢張你睇下啊,我手臂幾粗啊,隻腳都係啊,影到我勁短。」呀詩一見啲相,就一副嫌棄嘅姿態。

「咩喎,你睇下先啦。」我搶返部手機,然後放大呀詩個樣。

「你睇下你個笑容,幾靚!身為一個好嘅攝影師,係需要捕捉最靚嘅一幕,我每次都係等你最靚嘅一刻影低佢㗎。」佢呢啲表情,都係我眼中最靚嘅時刻嚟。

就好似當年係圖書館,呀詩抬起頭望我嗰一刻咁,靚到我想追佢,佢最靚嘅笑容,我再清楚不過。

呀詩露出具有殺意嘅眼神,盯住我。

「得得得,我會再改善,影到你全方位都咁靚。」我忍唔住笑起上嚟,雖然呀詩兇神惡煞咁望住我,但我覺得咁樣好有趣,呀詩好似俾我激到死死下咁。

最後,我哋係城堡前面,影咗好多好多張相,呀詩先有幾張滿意。

我終於明白,嗰啲喺ig上面出現嘅靚相,可能係幾百、幾千張入面,先會出現嘅一張。

然後對嗰張相珍而重之,會用各種修圖嘅方法,執到最完美。

「我哋去玩嗰個好無啊?」我哋玩完一個又一個,呀詩捉住我問我。

「吓?仲有幾多個未玩啊?」我估唔到會玩到咁攰。

「呢個世界好似仲差呢個咋⋯⋯」呀詩期待嘅心情,好似十六歲嘅少女咁,佢好想可以玩曬咁多個,想一個都唔漏。

「好,你想玩咩就玩⋯⋯」

「咁行啦!!」我都未講完,呀詩就拖住我隻手,啊⋯⋯唔係拖,而係扯,我成個人俾佢扯到chock咗一chock。

佢連玩個小小世界都可以好興奮,見到有啲卡通人物跳出嚟,就會講埋嗰個係邊個嚟,如數家珍咁講,基本上已經係一個專家。

可以令一個咁無聊嘅小小世界,都可以搞到咁有聲有色,我諗,呢個就係兩個人一齊嘅原因吧?

一個人去經歷呢啲嘢,會好無癮,無聊到一個點,但同自己愛嘅人一齊,就自然會多好多色彩,會發生一啲趣事,或者係有趣嘅對話。只要個心夠大,可以豐富自己嘅生活。

除咗呢啲,我哋兩個係對方面前,已經無乜形象可言,好多核突嘢都會一件不漏咁呈現出嚟。

我哋係漆黑一片嘅小小世界入面,會不知羞恥咁抽水。

因為後面嘅人又睇唔到,我會膽粗粗咁摸呀詩個波,隔住件衫。呢種偷偷摸摸嘅快感,幾爽。

「你隻手擺係邊啊?」呀詩係我耳邊細聲咁講,完全聽唔出佢係抗拒,身體亦好然咁靠過嚟。
小推
「你自己唔爽咩?你睇下你個身體幾誠實?!」我邪笑。

「死啦你!」呀詩輕輕拍我心,無任何抗拒,任我魚肉。

我加重每一個嘅力度,呀詩身體就會顫抖一下,係漆黑嘅環境入面,我睇唔到呀詩嘅表情,雖然側邊嘅公仔有散發出啲微光,但我都睇唔清。

而我對呀詩做咩啲嘢嘅同時,場館入面播住「世界真細小」。

啦啦啦啦啦啦啦啦,啦啦啦啦啦啦啦。

It's a small world after all
It's a small, small world......

然後係呢個充滿童趣嘅世界入面,我哋做埋曬啲日本AV嘅動作,可以話係兩個世界嘅融合,多元文化嘅交流。

「你隻手又擺係邊啊?」今次輪到呀詩嘅手不安份,佢擺係我嘅巨龍上面。

「你睇下你,硬到⋯⋯」呀詩已經摸到我變硬嘅細佬。

「咪又係因為你頭先係我耳邊輕輕咁嗌,唔扯就奇啦。」我都忍唔住,但我知無可能會係度同呀詩做到最後,但係又驚再咁樣落去,我會忍唔住。

「咁係邊個唔乖先啊???」我係呢種夢幻嘅燈光入面,見到呀詩嘅笑容,係一抹淫賤嘅笑容。

「夠啦,再咁樣你就睇唔曬㗎啦。」我用顫抖嘅聲講,一啲說服力都無。

「由你頭先整我嗰下開始,我就預咗睇唔曬㗎啦。」

我心諗,佢想點呢?佢跟住落嚟想點呢喂?呢一程其實好快,但呀詩講完呢句之後,我成個人緊張起嚟,痴線㗎?想搞咩啊佢?
晏啲再更新
如果有人在線上的話就再更新
有三個,更新啊
好!半夜肚餓食個杯面,再食埋藥之後就更啦
趕故書生上線趕故了
趕故還趕故!小心身體呀!
「做咩啊?好驚?」呀詩望住我,唔知佢係咪真係望到我嘅表情。

呀詩隻手始終都無離開過我嘅巨龍,我覺得佢好鍾意睇我欲罷不能嘅樣,甚至乎係享受,如果唔係見到出路,佢一定唔會放過我。

「哎呀,你真係好彩啦,依家就放你一馬。」

只有係床嗰陣,我先可以拎返自己嘅雄風,依家無曬主場優勢,俾呀詩拎走主導權。

出返嚟之後,佢用不一樣嘅眼神望住我,我俾佢整到我笑咗。

「做咩咁樣望住我姐?嫌頭先未夠皮啊?」我嘴角上揚。

「只係見你好似唔係好爽咁姐!」呀詩似乎無拎到成功感咁。

「爽!點會唔爽啊?試問有邊個男仔唔鍾意自己女朋友對自己咁樣?唔通要佢成日唔掂自己,淨係拍純愛拖咩?嗰⋯⋯嗰啲,咩⋯⋯柏拉圖式戀愛咁啊?」

「反而你頭先,掛住整我,無睇完成程世界真細小小小,唔會覺得唔爽咩?」我反問返呀詩。

呀詩聽完我前面嗰句,先至滿足返啲。

「其實一入去係興奮嘅,但係過多陣,就好似嚟嚟去去都係咁,就覺得無乜嘢啦,所以還好啦,都係整你爽啲,哈哈哈!」佢又輕挑咁跳起上嚟,呢條仆街⋯⋯

「快啲啦,我哋仲要趕戲啊!好似就嚟開始啦,我想睇好耐啦,趕唔切我就斬咗你碌鳩啊!」呀詩伸出兩隻手指,做咗個絞剪嘅手勢。

「呢個係剪喎⋯⋯」我串佢。

最後俾佢拖住我去排隊,但係個隊排曬長龍咁,去呢啲遊樂園,最慘同最憎就係就係排隊。
其實你哋想唔想睇呢種拍拖嘅日常
始終生活嘅日常係好沉悶,唔係咁多事情可以下下刺激到你每條神經
當然呢個只係過程嚟,去到後面實會有唔同
但照目前階段,想徵求下你哋意見

唔想
多謝你
我自己覺得第一季故事性精彩好多,而第二季係平淡如水嘅感情生活,同埋另一個階段嘅經歷同成長
鍾意第一季嘅,未必鍾意第二季
btw多謝你嘅支持,我一定會盡我所能寫好個故佢!
無論佢睇唔睇到都好,都要令自己慢慢變好
晏啲出文
排隊我哋各自攬住,然後玩下手機,嗰陣ig仲未咁普及,無咁多嘢睇,反而facebook仲多嘢睇。

去到後面頂唔順,咁多人逼埋一齊,明明都入秋,就嚟冬天啦,但今日就好鬼死熱,我拖住呀詩都拖到出曬汗。

忍咗成半個鐘,我哋就咁怨咗半個鐘,攞埋個3D眼鏡,佢開門嗰一刻,入面啲冷氣吹埋嚟,好撚爽啊!!

呀詩前面嘅已經因為出汗而裂曬,佢最緊張嘅就係佢嘅嘅陰,裂少少就已經係咁整。

呀詩滿頭大汗咁入去,係等緊嗰陣,呀詩嗰個頂唔順咁熱嘅樣,嗯⋯⋯的確無咁好睇,但佢嘅言行舉止實在太過可愛,係好有喜感嗰隻。

係排緊隊嗰陣,唔止呀詩一個叫囂,後面有個極品港女,係咁喺度呻熱啊,佢著住件白色小背心,加條長嘅藍色牛仔褲,究竟佢係熱定係點呢?

「都叫咗你帶定個風扇仔㗎啦!你睇下,依家熱到好似焗桑拿咁啦!」港女控訴嘅,正是佢身邊嘅港男。

側邊嘅人個個都望過去食花生,因為真係講得都幾大聲。

「咁背囊裝唔落啊嘛。」

然後就嘈起上嚟,其實由呢啲事度睇得出,唔⋯唔係,應該係話,因為呢種反面教材,映襯出呀詩嘅好。

好彩呀詩唔係咁咋!雖然佢都會怨、會呻,但至少無好似頭先個港女咁蠻不講理。

「如果我好似嗰個男仔咁,你會點啊?都會咁樣發爛渣啊?」我哋係隔離食花生。

「我先唔會好似佢咁樣,好肉酸,呢度個個都熱㗎啦,佢好似當咗佢條仔係佢隻狗咁。」我表示深有同感。

「依家啲港女仲惡過啲MK妹㗎!」我望一望呀詩呢個改良咗嘅MK妹,續道:「好彩我女朋友呢係咁姐!」我伸手想去攬住呀詩條腰,點知俾佢一下拒絕。

「咁熱,唔好掂我啊。」就咁食完個花生,但都唔夠過癮⋯⋯

「快!快啲入去涼冷氣。」呀詩第一件事諗嘅,唔係想霸個靚位,而係想涼冷氣。

我哋真係求其搵咗個位,就坐底抖,明明排個隊,無乜點出到力,但就好鬼攰⋯⋯

呢套嘢我一早睇過,但呀詩好雀躍咁,好似個細路女咁坐定定,我都廢事阻佢嘅興致。

一開場,啲卡通人物出場,佢就露出天真爛漫嘅笑容,而我望住個表演舞台,只感到無聊,反而係呀詩令我覺得有趣。

呀詩捉實我隻手,然後湊過嚟,講:「哇!戴咗呢幅眼鏡,啲嘢睇落真係好逼真喎。」

佢仲好似個傻仔,真係走去伸隻手出去捉,想捉住個係天上面飛緊嘅阿拉丁。

呀詩個樣好鬼滑稽。

「係啊,你差少少就捉到㗎啦,哈哈哈。」我仲要係正佢耳邊同佢講。

又係一陣暴打。

佢之後又俾突如其來嘅噴水嚇親,驚訝而又突然咁發出咗一聲:「啊~~啊~」

極似女優最後俾人喺臉上發射嗰一刻嘅叫聲,當然啦,呢句我無講出口,我擺係心姐。

最後仲要俾後面嘅唐老鴨搞到興奮到係個位度彈下彈下,我相信佢下次再嚟睇就唔會有嘅反應。

「佢真係飛咗去後面喎。」呀詩低能咁講。
睇到樓主咁寫就諗返同ex之前去果時的畫面
呢季成日覺得有d sad咁 可能變左老夫老妻 又唔再係學校好pure好true既感覺
不過開頭去台灣旅行 未上大專之前 都仲係上季既感覺
點都好 支持你跟想寫既寫落去 雖然我睇故剩係想睇sweet野
呢種平淡嘅生活先係真實嘅寫照,一齊耐咗就好自然變成咁
中學/啱啱一齊嗰陣比較純
恰巧兩季好唔同睇你哋會鍾意邊樣多
晏啲更新
死啦,我又有衝動想開新故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞