其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
住邊?租屋幾錢?
諗住下年過去讀master

希望到時仲走到
窮撚PLAN 緊出年2,3月到去Scotland, 身邊冇人一齊去
最驚到時走唔到
一有難果陣個個都走
五萬一張機票都要食
here. 可能早過你去. anyway 好似無乜人去Scotland
人口冇咁多, 生活水平又低d, for 生活多過工作 巴打諗住係邊個市落腳?
人口可以好多如果你去glasgow 算係英國頭幾位多人口城市
未決定長遠住edinburgh定glasgow. 睇下邊度搵到工先.
其實最想住dundee 夠陽光. 但相信而家無乜可能 因為會好難搵到工作機會.

選擇scotland原因係覺得蘇格蘭人wise啲. 有民族性which呢方面應該同香港年輕人幾夾. 就算第時獨唔獨立應該都可以得到更多自主權. 獨咗咪扲蘇格蘭passport.
因為窮, 一定要搵工, 所以我諗住揀 glasgow

我揀蘇格蘭都係因為可能會獨立,
福利方面好似好過本土? 例如睇埋睇醫生好似唔洗藥費

睇過下 edinburgh d樓好舊

btw. 有冇諗住搵咩工? 我冇專業技能, 白領工應該搵唔到, 諗坐搵搬運工
有,諗緊
唔會,中國最好
仲好想賴係香港賴得一日就一日
有時搭車見到啲建築物就好唔想離開而度
打工仔黎計應該Glasgow最好. 工作機會相對多. 交通好
好似我呢啲學唔切車. 有地鐵搭. 火車站又夠多. 唔怕
NHS Scotland無乜點睇過同England有咩分別.
我就應該自己帶定年幾兩年必利痛,白花油,1枝鐵打酒過去先

Edinburgh一定舊啦...而且租得比你 一定唔會點裝橫. 租又最貴.

自己本身唔係專業人士. 所以都係搵藍領工. 唉, 如果唔係仆街武肺都唔洗咁愁. 而家過到去都唔知等幾耐先有工返
唔好等啦. 等等下突然突發事出現, 就無得走了
最慘係唔知將來點
如果係可以永遠自由出入境就無乜野
年年都可以返下黎
但而家感覺係一走無回頭
第時都唔知係咪可以自由出入境
保重
有冇興趣tg share資訊,到時租樓揾工有個照應
同男朋友有哂共識過去
Plan太多都冇用
去到先算,到時自然有方法解決

冇咩錢,都唔係專業人士,但唔想拖太耐。
已經係英國,但最好有燒錢嘅心理準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞