其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
以為你係絲打

恭喜呀巴打
智障都想移民
macbook基本野一定做到
仲會令你學識用正版software
好多app去到英國仲會多d support
因為英國發展好完善

利申 普通macbook user 非科技撚
所以如果本身香港有份正常工
想拖遲半年一年先去都好正常
另一個角度都可以話香港人聰明
好多歐洲人咩都唔理都會鳩衝左先
大班東歐南歐人搾住幾皮港紙就衝去英國搵食
變相人地可能得到好多難忘既經歷或者機會
而唔少香港人就只可以一世係香港
當然如果無返一定運氣
呢班香港人到中年老年係可以累積到好多財富
同一時間班歐洲佬肯定唔會咁有錢
問題係到底你想要邊種生活
咁要祈禱 敗登當選
留個tg互相照應?
無計,東亞人係比較勤力,唔知點解香港人仲要轉數快,再加埋以前俾英國人訓練到識講規矩

我有frd去到澳洲,佢本身都善於理財,廿年前1個人係外國又怕無錢,於是1條友打2份工,人地7年供完間屋,佢3年搞掂
大家一齊走難嘅話
最怕搵唔到工
咁點算
智障唔係問題
功課都唔做下
拜登贏其實更加應該走,分分鐘佢係放任支共繼續強大落去,到時支共港共做咩都得仲可以留響香港?(雖然而家基本上都係做咩都得)
喂,咁你爭取下著唐裝啦,完下夢想都好,依度唔使洗好多既~
既然你都識講走難,走咗先講啦,到時安頓咗再講,當然資源都係好緊要
香港變成二三線城巿就已經預佐

敗登當選最多減慢速度拖多兩三年時間

不過班左膠應該要熱烈慶祝自己國家變成支那阿美利堅合眾省
長遠香港都係會變二三線城市無論邊個做總統
昔日香港地位風光係唔會去得返
有d人天真覺得trump當選香港就有救
要推翻一個政權邊有咁容易
除非真係堅開拖
如果船運自己家當去,洗唔洗另外俾稅?

睇YouTube 話買定新電話過去,因為果邊買電話要俾VAT,計落貴香港好多,除左電話之外有無咩最好買定帶過去?
我做開物流呢樣可以答你
寄野係睇個樣物品既價值黎評稅 (每件獨立計)
再睇返英國low value幾多錢就可以免稅
無記錯英國免稅得千零蚊港紙左右
頭一年寫used personal belongings好似唔洗比稅
不過你運過去咪又係要比錢
有無人知BNO VISA可唔可以係直布羅陀做野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞