其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
https://youtu.be/aSpKTMXbbVk

睇一睇片
講既野好中
分析得好好
Cover 晒大部分既諗法
老豆老母成日話要走就我同家姐走,佢2個留香港
屌你2個留係度我地邊有本錢走啊,樓都冇錢買啦
其實愈老真係愈難走,
佢地唔想適應
冇bno都諗住過去working holiday博轉tier 2
都講得幾中
但實會好多人勸人唔好走
好人難做
除非打熱戰會波及香港
唔係香港人都會照返工放工
禮拜六日馬照跑,舞照跳,波照打,歌照唱
邊擔心得咁多
小豪子開live成日都講,去定留都冇所謂,但最緊要係去會做d 乜同留會做d 乜。

聽過d 深紅既人講,佢地搞咁多野就係想你地走,正所謂既留地不留人所以我意見一定係留
一個人帶十幾萬慳住用都夠半年嘅share flat的話
仲有機票錢、IHS 5年要三萬幾,unemployed 租樓要一次過課半年至一年,仲有每個月要交council tax(差唔多成千蚊)。住倫敦車費仲要好貴...
真心想知你覺得我係諗乜? 叫人走係推人去死咩?
但唔好講到香港無問題可以慢慢比你哋諗走定唔走
我覺得中共而家策略一定係想留錢. 香港人太有錢喇
一個可能影響自己一生嘅決定
一定要跟連登大船
一定要走
唔走就係無膽、食人血饅頭、垃圾、香港人唔配民主
但其實脫歐有幫助
EU 個邊有好多人要返返去歐洲度
D 空缺就係香港人補上
我冇話冇BNO好慘,有我都唔會走
冇錢冇料,過去同黑人爭做收銀都唔請啦
留係度食花生睇啲供樓港豬含哂撚,就係我最大既娛樂
我自己覺得留係度決心反共既人係超值得respect. 要幾大勇氣先做到
但有部份香港人唔係呢個心態
係抱住觀望心態, 等頭一批人做爛頭卒, 自己收割
呢批人係藍絲居多
同時好多公司都會縮減業務同由倫敦撒走
去到外地就成立香港會,打好外交關係文宣
最重要係keep住把火/革命心態等. 成立臨時立法會靠你哋
所以英國傾緊英澳紐加吸水
我自己覺得留係香港變數仲大..
Ching我認同你 唔使你cctai傻閪
留喺度唔係話唔得
但就好似火燭救火咁
有本事有能力救嘅,留喺度救就有用
明知無本事嘅,唔走就變咗人地要救多一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞