其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
冇BNO 走條撚咩
日日就問人點解唔走點解唔走
有冇諗過人地處境
LM
唔應該用去旅行心態
長住同旅行係兩回事
應該試下住一個月
或姐7日 7日咁搬下唔同城市
搵下覺得邊個城市啱你住
有個好現實既問題就係依家政治問題,美國制裁仲未搞到中產,有錢人既利益,所以好多人覺得仲有得揀,

唔覺得BNO 5+1會一直無限開放
真係好彩老母唔識字無幫我攞 今日唔使煩走唔走因為走唔到
係,成班人都唔用腦或者諗到香港好似冇飯開咁
唔得㗎 上連登無bno 或者你老豆老母無就代表你係中國人
仲有d on 9水人申請難民,過多幾個月去好似叫佢地去死
錢真係最大問題
而家BC仲慘過BNO
另一半無BNO要搞spouse visa
無錢真係有排搞
LOTR得6個月
之後都係要申請bno visa
走係個人選擇,兩樣野都係難
但d 人好鍾意講到唔走留起香港會死咁,你咁驚以為你係邊個?

正正因為佢地自已走,好想證明佢地覺得既呢個諗法係岩
呢個真,但應該都會照試下,2年之內走
澳洲啦
其實我覺得有方法係要試下走,問下你自己覺得香港有無前景?專業果d有個牌如果將來要考埋大陸牌,你已經無得玩,會計,金融,工程成日會接觸大陸項目既行業,更加唔好講物流trading果類
準備下年年中去
個計劃益晒班大陸人
同個弱智既生仔,你驚唔驚有遺傳
呢個我同意啊,冇否定
但唔係話咩要走難啊,冇錢冇工冇準備就要即刻走咁

最on9 係起到散佈個種危機恐怖感令身邊既人驚
我想問下,而家你行出街會俾人捉?你冇飯食??做咩要令到其他人都咁
唔使理其他人,個個人唔同。我朋友全家賣樓走,失業咗半年都唔驚,但我唔係佢,去到英國如果我都失業半年,我連食都無得食,租樓又一大筆,係咪要準備好啲先過去喎。

果啲人可能一早有條件,但佢地未必有諗其他人既情況
睇到呢輪個賣樓實況就知大把人無論有/冇bno都趕住走,發生緊同97前一樣嘅情景個分別只係冇人報咁解 不過咁嘅時勢都幾難搵人接貨
未必傾得成架
勁燒錢喎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞