其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
我諗我移民決心大左,唔多唔小都會support 我既,但唔會期望好多,我主要都係靠自己
Ps 屋企仲有兄弟姊妹😢
加油呀 有決心係成功的開始
想問下你自住定同年夾住

我如果揀一區應該會係伯明翰 我個master course 係個邊
,我諗揀啲唔係市中心嘅地方應該相對生活物價方面會低啲掛

btw 多啲你地意見啊,感動mode😭😭😢
謝謝你啊
多謝你
真心,英國物價其實低,唔洗擔心差太遠,係啲人成日用到最極端London zone 1 同最偏遠比

同女朋友一齊去
因為唔少人本身香港都有份工 去到英國就變左零
當普通正常收入 一對COUPLE加埋搵60K
由60K變零 仲要唔知到幾時
係會令部份人卻步
上面打錯美國,英國先啱
水電工講緊要正式有牌都要幾年,點會學得切
birmingham就住返近市中心好D啦
一黎屋租都唔太貴 二黎車錢都係返度
加油啊 sweet sweet
多謝你,想問下多唔多華人係個邊? 或者多唔多港人揀呢個地方?
上面有人話驚5+1會改變
我諗就算改 都只係會落閘或者只影響新apply既人
以我所知已發出既visa係好少會改變 (以t1為例, 出左新例但唔代表舊visa會失效)
只要拎到ILR就相對安全 入唔入到籍就與是否bno route無關
曾經住過一排
我個人就唔鐘意
淨講居住寧願去liverpool 好多香港人果邊
如果以非lon/man計
謝謝你寶貴意見
客觀數字講
birmingham真係好撚多黑人睇下你點睇
雖然講治安我覺得都係彩數居多
咩區咩人種都可以係賊
咁touchwood 講如果下年前俾人裁咗,會唔會令呢啲人即刻起行?我覺得又唔會好多,講到尾咪即係信香港經濟無事+好過英國囉

同埋現實啲諗,就算無武肺,你假設既響香港搵30k我當去到英國得15-20,又係咪真係會令到人去?
I don’t think so 咁講到尾都係錢大於一切既就唔好要求咩民主自由喇

我有個朋友同你舉既例差唔多,男既係拖頭司機,英文唔識;女既幼稚園老師近年無做,英文應該還好,人地去到一樣驚搵唔到野做都照去咗先,理由就係見到個仔本小學書內容令佢地係辦法唔走
放閃
有無諗過係藍絲廢老多
但我諗如果女既份工係穩定繼續做
我相信佢唔會已經起行 仲要係拎lotr都去

btw 英國搾車人工係唔差
雖然拖頭牌要重新考 同埋都唔容易 仲要拎埋CPC
我以前做野都識唔少東歐司機 一樣英文都唔識多隻
同佢夾時間要拎紙筆寫
睇你點睇架ja

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞