其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
我都帶得唔多
但都夠支撐8-10個月唔做野
呢到係租金車費貴,但其他唔算好貴
未開始搵野做
搞緊搬屋個d

帶得幾多得幾多錢
預左要燒錢
上面好多人叫人驚就留係集中營

屌你地老母,好似講撚到唔撚洗諗下就一鳩走過去,唔走就on9仔咁

我就睇下到時有班頂唔順要返香港個班,你地又會點樣串鳩班人

過咗成年都重係成個on9仔咁樣講野
帶左幾錢去 租左樓未
點呀係咪無bno
酸到咁撚出面都有嘅
你仲有大灣區等緊你啵
咁叫酸?況且我有bno
係睇唔過眼你地班人咁講野姐
本身冇諗住咁早
係都幾年後先算
見到健康碼真係應該走
唔係酸,係你地班人到時一定會串場個班人
你咪又放長雙眼睇下到時點囉
其實真係要預左燒錢一陣先, 要有心理準備有半年以上失業狀態.
我諗有十零萬帶過去就唔洗太擔心
當英澳紐加個自由行動出左. 去邊都得
最緊要脫離中共魔掌先
推 有冇搞錯,鄭文傑搞既英國港橋協會眾籌一半都未到 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/2169232
一日武肺未搞掂經濟未復甦,過到去都好大risk
衣食住行咩都燒錢,而家香港既情況又未至於去到唔走唔得,至少應該詳細d 計劃左先起行
移民可能係影響你人生未來50年既決定黎,唔係話行就行
健康碼真係明眼人一睇就知咩事
林鄭好撚陰毒
比人制裁完, 更加0 底線
無人當唔走個班係on9仔
當然個個處境唔同啦

保命要緊
有能力走既人點解仲唔走
佢地要幾時走
要真係逐一清算先走
個班人先最自私
自己既命係咩
見到人地比人拉自己先識走
仲要危急情況下霸住機位
令到真係幫手既手足都走唔到

D人頂唔順英國再返黎
都無辦法
起碼佢地係試過有勇氣
我係欣賞的
岩岩Grad,屋企唔鬆動,你地加油
但其實武肺傷得最勁既係香港, 而且香港會比美國制裁(都幾有可能)
只能夠講, 窮撚真係大撚獲咁鋪
恐怖到基本上集中營唔洗起已經可以軟禁晒你地班友喺香港要走趁早
你估咁多文職你做咩..
中共打算推數碼人民幣, 我諗健康碼(禁足). 之後就強制兌港紙做佢想要既野(糧票)(數碼人民幣), 準備抄晒全港人家
你睇下上面班人點樣講野就會明我點解會有呢個comment

我無講過有能力既走係唔啱,我係講緊個個人都有其他方面既考慮,但唔洗串鳩其他人"唔走咪留返集中集"。

你會欣賞個班頂唔住既人,但我都好肯定講,上面話人留返係集中營個班到時都會串頂唔住個班人"依家叫你走難啊,你估去玩啊,咁都唔捱得"

你咪又睇下到時會唔會咁樣串人
香港點會傷得過歐美睇失業率就知
無啊
本身我都做文職
係到都唔打算做文職
做侍應做sales 又好
搵到第一份工咪感受下岩唔岩自己
唔岩再慢慢搵
都係個句我想保住命仔先
Samebtw bc唔使咁急 幾時去都可以
冇錢冇人脈冇BNO
做月光族等入集中營算
+1 下年走
歐美有得recover, 香港呢...
其實英國失業率好似仲係得4%
香港已經上到去7%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞