其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
啱呀,大家應該互相鼓勵

當然budget 呢啲野可以既梗係盡加

Manchester都睇邊區
其實想平無校區要求
可以離開啲好校區就平
仲要睇下邊到番工
仲有你買唔買車又好大分別
無乜錢就住近啲番工地方
呢到細佬唔啱,自己怕事啲慣咗計劃周詳,用字不當
因為有fd係英國失業咗幾個月都冇工番
咁應該唔係咁既意思既,每個人肯冒風險既程度都唔同,保守有保守既好處,太樂觀太保守都未必係好事

大家都係善心啫
我上年試過幫個仔報d summer camp,book之前有同業主傾好晒,頭兩星期我同我個仔一齊住,之後我老婆過埋黎一齊住多一個月,即係最初得兩個人住,兩星期後三個人住。個業主原先話ok,點知臨去先cancel個booking

不過都建議有決心既巴絲一定要走,船到橋頭自然直
計劃周詳?
可能你要再周詳啲
搵下啲租

咁你做fd有無揀工
我自己無乜技術
我去到就乜都做架啦
工廠我都做
28歲無另一半,預到40萬可以走
無咩技能無咩學歷,黎緊9月失埋業
一直都係做cafe,不過唔又唔係精於咖啡
所以唔洗考慮咩留係香港發展
反而最難取捨係屋企人
佢地無支持但都無反對
不過feel到係唔想我走
多一個人佢上網計價都唔同架
所以msg定屋主問左先
但e個屋主咁衰
有無話番俾air bnb 知
我租咗屋架啦

我fd係wh過去,之前做餐廳,但佢個地區太偏附近好少餐廳,農場又唔請人
佢依加話今個月出london發展下
算啦 佢講左唔好意思
大家都係討論姐
過左去就好啦
可以上網搵下warehouse job
好易請
不過預基本生活 無得發達
無學校要求啦,兩個三十幾歲既人應該暫時都唔會讀書。(同埋唔會有小朋友)

暫時望到果間屋Google map顯示搭曼市輕鐵半個鐘到excharge square,當然到時搵到咩做唔近既都係預咗要搬

巴打熟曼市?
住過下
獨立屋係排屋? semi-detached?定真獨立?
仲有好多野睇
好難話咩價抵唔抵
有呀,但係Airbnb 只係話會investigate 同會refund without any service charge

最尾book另一間屋,俾多左20%租金
咁你慘啲
有無傢俬??
我係oxford 300尺 大概1萬
不過因為我住果到好近牛津大學所以貴啲
有傢俬,應該係 semi-detacted (佢得一張相係影外圍)
我睇緊
有冇伴28歲了
咁小心啲喎
租個air bnb 去到睇定先長租啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞