其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike

以前去過澳洲
d天氣真係屌打英國
不過無
走到已經好好
我都覺得係,根本香港會點冇人知
97 一樣係咁最後班人柒哂

走既咪自己走,成日講走難同集中營黎嚇人做咩
而家改咗口風話會接受,不過會同5+1 一樣唔會有福利。

https://www.theneweuropean.co.uk/top-stories/australian-mps-call-for-freedom-of-movement-1-6798973
加近美國係幾好
不過我唔鍾意天氣同去邊都唔方便
會想死
英澳我以前都去過
起碼大約知係點
不過應該都係英
始終都係想同屋企人一齊去同一個地方
下年Q1 or Q2
我而家屋企同close嘅親戚都唔係全部走住
加油
到時一齊打國際戰線
fresh grad 好想走
但戶口...
uk咁多班機洗鬼買定
唔計直航 轉機都大撚把
有得改機票嗰d係貴d 仲要補差價
除咗而家肺炎唔洗之外
plan好晒其他野先買機票仲好啦
咁早買定不切實際
我好彩d廿頭本身又想再讀書同屋企人無負擔先決定走
其實都未必有野
始終我覺得真係有起事上黎應該仲走到
所以為左香港人工同其他野留多陣都ok
我想早d去都係想留完5年再睇到時點
其實大家成日話留港就等於留集中營又北韓又盛⋯
其實用呢啲理由說服人走真係伏到仆街

上海、北京、廣州變撚左未?大把人有錢到仆街

你可以話唔鐘意比呢個政權統治或冇言論自由,但一定未至於俾人強搶哂資產或者變集中營

外國經濟已經差到仆晒街,上面大家當地巴打話搵唔到工大家選擇性失明,仲要水人過去⋯

留低起碼多10年錢先去又得唔得?

利申:兩公婆30中加埋月入20萬有兩層樓,打算搵多10年錢財務自由先過去退休,因為一定搵唔到工!
計緊 買樓定租樓抵

倫敦東樓 平均500,000鎊,租1,200鎊
求其計一計,買左既都要住夠30年先回本

如果慳返果500,000鎊
計埋我閒錢買bonds, 定期存款
現金流就大左

到時搵唔搵到工就none of my business
好似計過係租
有research幾年前做過
Given你係去買其他資產
旅居又點睇?英國已經有一個豆潤物業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞