其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
我睇返無其他留言,原來你地都結咗婚,唔係話散就散,咁令兩人一致去面對個問題會緊要啲。

其實佢都係信得過你能力先會咁放心既,同佢傾下好啲,話個實際情況俾佢聽,兩個人一齊計下數。講真,咩都係講錢咋嘛
我想走,但有好多野要煩
本身7月尾先寄野去續bno
D 屋企人又話想10月走,而家咁多人申請起碼搞5-6個月
咁本bno都唔知點算
有無得sd gmail 叫佢改寄去我英國個地址
然後好似又話要檢查有無肺癆個d
咁佢可以留到最後一刻,人地已經有passport,買張機票就隨時走得。
心水清
留低就唔會變香港市?

Btw 留低同離開都要無比勇氣,請互相支持同鼓勵
可以改地址
唔洗要bno 本野都可以申請LOTR入境
但你要確定show 到比佢睇你有bno 身份
例如未renew之前本野既copy
同埋Bno Renew 中個封email
LOTR入去既話應該入到去再做掛

Btw 全家有無人有本實物既bno,剩得特衰好似有失敗風險
心存僥倖既人多的是,房屋台之前先一堆太空撚

到發生咗事先諗住走從來只會係後悔,香港無陸路走,航空要截人完全無難度,水路除非識窿路,如果唔係一鎖國就
Thx, 屋企老母完全唔識英文
諗住去利物浦睇下華人區係個度比佢搵份工返下
巴絲過境證明有無錢個時點搞
我身上頂哂龍得兩皮幾英鎊係身
怕佢覺得得無6個月自理財政
始終租屋比完12+3 deposit都真係所剩無幾
原來咁抵
我之前淨係zoopia/rightmove睇吓校網咋

不過我最快都要2022先走
有個學位要讀
走所需既勇氣比較少

可能會變市 但香港人呢個群體唔會消失 如果離開左香港 下一代就唔再有香港人
真係要睇番猶太人同新疆人先知咩事
監控碼真係得人驚 唔係做絕育港豬就可以當冇嘢
我只知個個都唔走,好大機會下一個5年已經無香港人
其實見到啲窮家庭,就會知要生仔唔係無可能,不過生活質素跌幾個grade,除非大家忍到手唔俾咁豐富資源俾下一代啦。。。但依樣好難,我諗你同你老婆點都係有啲要求既人

生仔就襯後生,有能力條件,一定早生好過遲生。假設錢係搵咁多啦,咁你仲會唔會揀生仔先?本身小朋友對你黎講緊唔緊要?

我地慢慢講,等你諗定你想點,先再去處理你老婆既問題
點樣冇法 只要你對香港有文化/身份既認同就係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞