其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
有起事上黎應該都會照收架啦
唔係話老定
但我都明唔走繼續搵錢嗰d點諗
樓主講得啱香港人真係難民黎
睇下呢個post竟然有人身家得幾皮都話過左去再算就知
香港人最討厭既新移民吸本地人資源福利
自己卻成為自己最討厭既人真係夠曬諷刺
(重開) 我係612個被控暴動罪入面其中一個手足(2)
https://lih.kg/2169490

手足要幫呀
又係呢啲廢話 咩又低做起 做藍領
但係而家肺炎真係有散工
Plan兩年後走, 諗住喺香港用呢兩年讀個工程資格
唔係想潑你冷水,英國車牌唔易考,起碼難過香港考,建議你唔好停留喺幻想階段。
移民唔係玩玩下
移民去到租樓都係咁洗錢啦
過到去先發覺唔適應咪仲燒錢
咁都話燒錢 都睇得出你幾短視下
18 22就話要走就走,機會成本係0,nothing to lose。
搵好少都可以走,留係香港都無乜前途。
最慘唔上唔落個班,又未到財務自由,係香港人工又高,去到仲要搵食。
賣樓走,去到做咩?唔打到黎唔係咁易做到決定。
其實只要諗定:走定唔走
走,就set計劃幾時走,幾錢走,咩時間一定要走
唔走就唔使諗

講走,一定有好多掙扎,其實唔走一樣。咁不如你淨係思考核心問題,你所講既掙扎位就係你落咗決定後先要面對既tasks
我唔係話玩玩下
你誤解左我意思
我覺得有更好既方法是唔洗七日搬一次姐
獄卒。
有咩出奇啊, 走同唔走都唔會係一面倒,一定各有好處
文職? 英文同鬼佬一樣?
識諗,集中營包食包住。
其實依家係賭香港前景, 覺得之後會差落去已經plan好走,唔覺得咁差咪想繼續搵錢,因為去到外國你無咩可能會搵得返份人工,睇邊個買岩邊
無得唔走
死共匪
港雖三戶,亡共必港!
上少啲連登現實話走既有幾個啊
你自己計下想住邊,果區屋租幾多,可能一俾俾半年/一年
佢個醫療計劃,申請visa既費用,諗住分兩次申請定一俾俾5年
一個月既水電煤食物費交通,預自己幾耐無野做,乘返咁多個月。。。
冇錢冇技術冇bno嘅三無人士
一定過,聽講英國生活好寫意
仲有d on 9水人申請難民,過多幾個月去好似叫佢地去死
走係個人選擇,兩樣野都係難
但d 人好鍾意講到唔走留起香港會死咁,你咁驚以為你係邊個?

正正因為佢地自已走,好想證明佢地覺得既呢個諗法係岩
其實我覺得有方法係要試下走,問下你自己覺得香港有無前景?專業果d有個牌如果將來要考埋大陸牌,你已經無得玩,會計,金融,工程成日會接觸大陸項目既行業,更加唔好講物流trading果類
呢個我同意啊,冇否定
但唔係話咩要走難啊,冇錢冇工冇準備就要即刻走咁

最on9 係起到散佈個種危機恐怖感令身邊既人驚
我想問下,而家你行出街會俾人捉?你冇飯食??做咩要令到其他人都咁

Come
二手樓keep住跌5-10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞