其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
其實英國政府一日未公佈,一日都係靠估

當然機會係留俾有準備既人,彈藥永遠係越多越好,不過個收費表寫得複雜咗,我覺得寫準備幾多錢入場會正面啲
六年都搵唔到呢個數而又唔洗驚餓死既應該係大把錢燒果啲
租屋其實睇咗好耐啲人就話一次過交一年係真嘅
但share house 就彈性啲但預都要交around半年
預平極100鎊一week

暫時搵到最少嘅有20week (可能有更彈性,但租期愈短係愈貴,我睇果到一次過交一年同一次過半年半年咁交大嘅差20-30鎊一week)
Bio-metric resident permit = 身份證
Indefinite leave to remain = 居英權

BC = 入英藉 (你唔入藉 可以慳番)
想問有另一半既你地打算點?傾好左會一齊去定係無辦法要放棄?
ILR 更正係 永久居英權
100一星期咁平,係倫敦定曼城
20一星期平成咁,可能果區治安唔掂
去到租住bnb先,搵到工再搵屋租
入籍
驗肺癆1張金牛左右啫
轆返上去睇thx
真係得個平字,唔好有咩期望,香港劏房咁不過乾淨版

我住oxford有廁所廚房300尺 200幾鎊一week
睇下#1180果位巴打講
佢講得幾清楚計嘅數都幾仔細
不過佢就未講埋基本住屋同生活費,要自己計埋
見到了thx
range太wide
zone1同埋大西北啲租金兩個世界嚟
真係最多叫你上rightmove自己睇
係,呢樣好難幫大家計一定要自己睇
畢竟我都淨係仔細研究自己要去果區
如果大家同區就俾到意見
留資產都驚佢貶值
我諗住留安家費架ja
我有bno男朋友無,英國公布果晚就決定下年結婚然後走(下年應該儲夠錢)

換個有BNO既男朋友
想問下你地幾多歲?
好似連登post咁,點都會搵到個掂既
sor我搵唔返,連登post黎,有班人已經諗住過去,share下打工搵工既情況,唔知有冇其他絲巴有印象
自己都有咯,使乜換個有bno既男朋友啫我咁啱做咗可以帶黃絲男友走既bno女朋友
我28,男朋友29
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞