其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
恭喜呀絲打
你哋洗唔洗擺酒
我見過連登有巴絲話因為bno同另一半結婚,但屋企人仲要佢哋擺酒先得
恭喜,你地會唔會係生小朋友
Congrats, 能夠搵到個意見一致, 一齊去既伴侶好難得
多謝你要呀,已經預咗啲錢擺酒用
反而係我男朋友覺得需要,我其實無乜所謂,留返啲錢英國用好過
會呀,就係諗住生小朋友先一定要走。如果係香港無得走就唔一定會生了
多謝巴打

都係由上年發現原來共同價值觀咁緊要出街,傾計,鬧政府佢都可以同我一齊上
我同你地年紀差唔多,大你少少
都係咁諗
祝福你地
不過呢個時勢擺酒都有着數,起碼會平啲
話晒結婚擺酒都係傳統,你男友堅持代表佢重視你,絲打好幸福
一個人?
係丫🙁
多謝ching,好人一世平安
關於不同地區嘅生活指數,大家可以參考下:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/
Sor 可能打得唔好,我係指租約最少簽20week
因為之前成日有啲巴打質疑租屋一定最少租一年
我暫時睇到嘅多數都係
而價錢睇到最平嘅係100鎊 1week
而見到最少係簽20week為一個合約期
但比起你一次過租一年就貴好多下
我未婚妻帶頭話一切從簡,慳返舊錢係英國慢慢meet

依家我係好努力咁揣摩緊佢一切從簡既定義

暫時已知佢唔想搞果d回門類既傳統野(未過佢老母果關) ,擺酒一定唔洗,呢幾日研究緊戒指佢有無心水
初步個plan係打算點?讀書定搵野做?
一路順風,遲你兩日
佢比較傳統,一定要結婚擺酒仲要等下年年頭肺炎好啲先,都唔知佢想點搞,未傾。連我呀媽都好似賣女咁,話廢事夜長夢多,叫我地拿拿聲簽紙走。
2百萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞