其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
你去到臨時住酒店之後先搵屋?
租定係買?
岩啊, 唔炒樓已經要感恩
其實成日話香港抄樓 點為之炒樓?
大家買屋住 租屋姐
大學都未讀完,錢又冇點走
老西都走
唔走果啲遲下香港仆街先諗走就戇鳩鳩企左係度
屌 你想走但又要圍爐先肯走
真係想走自己會做嘢 唔駛上嚟圍爐
冇bno 喎
叫唔郁阿
佢哋又唔識英文
點解人人都痴London, 你搵Manchester, Birmingham舊錢都已經好使好多啦!

更加唔使講Leeds, Leicester 呢d地區。

搵工問題的話,有乜/果度缺乜咪做乜攞。唔好成日想一定要做番自己果行先得嘛!
無論如何
希望去到英國既手足搵到工
鋪條路比d未有能力走既人
當然唔係奉止
未走到既手足都要增值自己
我公司請緊各類型IT狗
無專業又無錢搞生意果D真係自求多福
最緊要有計劃,唔係走走下番返黎香港就兩頭唔到岸

身在海外最緊要記住自己仲係香港人,繼續為香港出力,千其唔好當過左海就係神仙

有好多人唔係話走就走到,或者有得走

btw, 仲係香港既人,記住恐懼最需要恐懼本身,大家坐穩啦
家陣都唔係走難 起碼我肯定主流香港人都唔會當係走難
大部份人都當左係移民 我未聽過走難既人會問邊區校網好/治安好

你走難就緊係無野諗 聽日即刻去機埸 買最早果班機去英國 遲少少都驚自己去集中營啦

如果移民就唔係咁簡單 起碼要一年 去賣資產 學英文 轉錢 賣樓 去計劃子女讀咩學校 上面所有事情 絕對唔係一兩個月搞得掂 最快都一年

好多人話咩一開BNO 5+1 VISA就即刻去 我都幾唔睇好
(當然依個世界實有人挨到 實有人行到最後 我真心祝福你地 大家都係香港人 我都想你撈得掂)
但岩岩M&S先炒左7000人 岩岩BBC講緊1000人搶一份工 如果連Local都咁難搵工 我唔覺得依班人會搵到

我都好同意要走 但唔係今年 英國或者叫全世界經濟起碼要一年先有機會恢復 你渣住幾萬蚊可以係英國燒到幾耐

我從來移民野都唔會上連登傾 因為無依個需要 人要走的自己會查野 會識自己周圍問 傾來從來都係曬氣

最尾 我想講最尾會去英國既人數大既十萬人左右啦 俾盡廿萬 仲起碼一半人都係有技術人士 講緊係大學+專才 依班人要走 絕對唔係一句半句就聽日會走到
唔係咁易架葉師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞