其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
比寵物公司搞就一條龍搞掂
自己搞就睇返當地要打咩針同文件就ok
最驚買囇機票你走到寵物走唔到
我個時就比人一條龍搞囇
最後幫佢買機票就得
唔同地方既規則同打針都唔同
要睇清楚
the right to work in the UK in almost any capacity as an employed or selfemployed person

可以self employed
唔該哂
我都驚自己走到寵物走唔到
如果單身冇負擔就易走啲
但屋企仲有一個銀髮手足長老,又有冇BNO嘅家人
講到打仗好易發生,而發生後外國又冇事咁
以前有好多老一輩都係咁
當時資訊無依家咁發達
都係話走就走
始終計劃趕不上變化
有個朋友當時拎住幾萬蚊同機票就走左
依家都做緊酒吧老闆
不過依家咁多資訊有多兩手準備都係好事黎
利申爛命一條 無野可以輸
可能我地做過幾年野既,諗野會考慮多好多
唔似佢地用條命仔同前途黎教飛
搞壞完香港再走佬 留返d走唔到既人係香港受苦 真爽
走唔到
我個時搞就1萬蚊左右!上年既事
最緊要睇下主人有無病痛
因為要坐十幾個鐘飛機都係有風險既
貓好似好過狗
連登好多小朋友
建議你去上海北京搵錢啦
唔洗留多10年呀, 2年就可以退休
打算1月
探一次路先
我簽到名就唔使咁愁

我都知長遠會跌,到時可能都要兩邊走
10幾個鐘,攞命
叫你唔好離開香港,可以當黑警同五毛處理(因為佢地只可以一世留香港)。

依家係走難,港共已經唔要面冇底線破壞香港。有細路家庭,一定要準備先走。

經濟問題,乜覺得香港會好好咩?隻禿頭張已經開聲叫人去洗大餅。既然我去洗大餅為生,倒不如去英國洗,最少唔駛受港共氣。
講真有bno個d好多出哂黎做野幾年以上
我係90後
我身邊d朋友就係你咁諗
d人唔係唔走,係未過到心理關口
搵唔返果個價同個行,過去英國就不停燒錢
而家仲要疫症更加難搵野做
結左婚有父幹上左樓個d就一定焗住留底
其他都55波睇定d等疫症過左先
所以一早諗好仔女中一去讀boarding school之後唔好返嚟。我哋係香港搵夠錢先走
仲有個選擇,兩公婆係度做,送小朋友岀國讀or香港讀國際學校。
你在說 盧偉聰 嗎
全家都有病,認真唔覺得會有地方肯收
真係收咗都冇錢入廠
利申:瞓緊喺廠睇呢個post
same,我唔覺得bno 5+1會一直有,覺得唔對路返香港都未遲,還點留係香港多幾年人工多一萬幾千好未?一樣發唔到達,諗下點解外國賣大包
算啦 身體最誠實 你真係恨不得走應該一年內都做到 90%上連登嘅都仲係香港
利申 未諗住走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞