其實有無人打算真係過英國?

1794 回覆
1270 Like 129 Dislike
出面POST 全部係度講ROSE MA
之前又喇沙仔
連登真係好多帶風向撚.....
我地香港人當年sars都處理得好地地,所以唔好話第一次就一定唔會可以處理得好,你睇下希臘

重點係英國人 劣根性 自以為是同保守
當初係有幾多華人因為帶口罩出街 俾人打同吐口水
裝修, 水電, 工程, IT 呢D 係香港=做狗既行業
黎到英國其實吃香好多
老豆老母寄咗n95嚟
a4紙都厚過佢
所以真係幫佢地打工就食得屎
我寧願幫誠哥打工
英國人個種自以為是同虛偽真係唔易頂
其實香港人係醒撚過英國人
只係我地好撚黑仔比中共統治
醫護都吃香
用兩個星期搵租盤,你覺得太趕,定係其實都差唔多?
多咸濕佬姐
死到臨頭都掛住打J
it前境係好

英國銀行點會唔馨香,大把人排隊入,只係入唔入到
你去啲好啲嘅大學問下班鬼
全部都想做banking
冇credit history
直接一次交左半年租
ching,不能更同意更多
跟本呢啲工係香港都揾到錢 佢地扮下野
房東at least要你有學生證明/工作證明先會租俾你
所以我見到誠哥投資英國, 個心定左好多
愈多香港人去英國
我地愈唔洗睇英國人面色
老實講, 我地排隊幫佢地打工人係唔得掂
趁佢地經濟唔好, 我地投入多D 資源, 一定係WIN WIN
有票有錢, 又肯融入既話
英籍香港人絕對可以從中國人身份切割出黎
因為無人肯做
你都可以嚟英國做地盆嫁

我都係搵左工先飛
誠哥要develop 一個新區
我朋友有負責做
但個邊幾雜
租Airbnb 慢慢搵
我個陣去租短期幾個月shareroom
個agent 同我講一個比bank statement 做reference
一係就一次過比兩個月租
短租應該唔難既
加上疫情問題
好多時可以壓下價
我租果到700鎊雙人房zone 2 包水電煤
本身個單位收800鎊
700一星期?定一個月.......
我住london咁耐都未聽過咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞